Ostalo

Unuk Muhammada Alija otkrio zašto se odlučio za MMA: ‘Ovdje mogu udarati ljude nogom u glavu‘

Biaggio Ali Walsh (lijevo) i Muhammad Ali (desno)

 Screenshot (youtube, Pfl; Fighting Centre)
Biaggio Ali Walsh nije pošao stopama svog djeda i svog mlađeg brata

Sinoćnji PFL-ov event osim mečeva teškaša i borkinja perolake kategorije, pružio nam je i novi meč Biaggija Alija Walsha (3-1 amaterski MMA). 24-godišnji Biaggio zapravo je unuk velikog Muhammada Alija, ali stope svog djeda nije u potpunosti pratio.

Muhammad Ali jedan je od najvećih boksača u povijesti tog sporta, a Biaggio se također odlučio za karijeru borca, ali utočište je pronašao u MMA-u. Prošle godine odradio je svoj prvi nastup u PFL-u, ali radilo se o amaterskoj borbi. Biaggio je nokautom u prvoj rundi porazio Toma Graessera, a sinoć je upisao još jedan nokaut u prvoj rundi. Ovaj put je porazio Isaiaha Figuerou.

PFL će postepeno graditi Biaggija i u njemu vide potencijalnu zvijezdu organizacije. Naravno, rezultati će biti najbitniji i ukoliko izostanu, PFL ga neće moći ispromovirati, bez obzira na to tko mu je djed. Svjestan je toga i Biaggio, odnosno, svjestan je tereta koji nosi kao unuk Muhammada Alija. Bit će zanimljivo popratiti koliko će daleko dogurati u MMA-u, a zašto se odlučio za MMA, a ne za boks, Biaggio je otkrio još uoči svog sinoćnjeg nastupa. Alijev unuk sportsku je karijeru zapravo započeo kao igrač američkog nogometa, a kasnije se prebacio na MMA.

‘‘Originalno sam iz Chicaga, a u Las Vegas sam preselio kao šestogodišnjak. Igrao sam nogomet u Bishop Gorman srednjoj školi. Imali smo jako uspješan niz tamo i triput smo bili državni prvaci. Nikad nismo izgubili utakmicu. Zatim sam par sezona igrao na Cal Berkleyju, a potom sam se vratio igrati za UNLV, ali nisam zapravo znao što želim napraviti sa svojim životom. Stoga sam počeo trenirati u Xtreme Couture, a s vremenom sam se zaljubio u to. Rekao sam si da je život samo jedan i da ne želim žaliti za nečim kad ostarim, te sam odlučio izvući najviše što mogu iz ovoga. Osjećam se puno bolje jer sam donio tu odluku.‘‘, započeo je Biaggio, a potom je dodao.

‘‘Odlučio sam za MMA jer tu možete rušiti ljude na pod. Možete ih udarati na podu, udarati nogom u glavu, udarati ih po nogama, završiti ih ‘submissionima‘. Mnogi tipovi žele se boriti sa mnom ili mojim bratom, jer se žele dokazati tako da poraze unuke Muhammada Alija. Ja ne marim za to, samo se želim boriti protiv najbolje verzije svojih protivnika.‘‘, dodao je Biaggio.

Inače, njegov brat je Nico Ali Walsh, talentirani boksač koji iza sebe ima osam pobjeda u osam nastupa. Nico u potpunosti slijedi stope svog djeda, dok se Biaggio ipak odlučio za MMA.

Obojica zasad pokazuju potencijal za velike stvari, ali najteži ispiti još su daleko i puno rada je pred njima ako žele dogurati do neke visoke razine. Nema sumnje da žele učiniti pokojnog djeda ponosnim.

Linker
19. travanj 2024 04:56