Ostalo

Cormier upozorio Natea Diaza: ‘Bježi od desne ruke Jakea Paula, prevelik je za tebe‘

Nate Diaz 

 Christian Petersen/Getty images/Profimedia
Također je rekao kako će Paulova fizička veličina također Diazu predstavljati problem, što vjerojatno nije daleko od istine

Neki dan su se pojavile vijesti kako će Jake Paul svoj sljedeći nastup ponovno odraditi u profesionalnom boksu, iako je sad član PFL-a gdje će raditi i MMA. Protivnik mu je Nate Diaz, koji je odmah nakon napuštanja UFC-a prošle godine počeo prozivati popularnog Paula na meč.

Želja mu se ostvarila, a borit će se u osmom mjesecu u Dallasu. Teško se oteti dojmu da Diaz predstavlja stereotip Paulovog protivnika jer nije boksač i u poodmaklim je borilačkim godinama, a i Daniel Cormier ga je upozorio da se pripazi Paulove desnice:

‘‘Mislim da će ovo biti najveća plaća u Nateovoj dosadašnjoj karijeri, a znam da je Nate zaradio puno novca u UFC-u. Kad sam to već spomenuo, ne znam sviđa li mi se ovo. Ne sviđa mi se zbog dvije stvari. Prvo, Jake je veći od njega, u meču će biti prevelik. Plus napreduje kao boksač i lako može pogoditi Natea. Nate prima puno udaraca jer je čvrst‘‘, rekao je Comier na svom YouTube kanalu.

‘‘Može li ga Nate nadboksati? Naravno. Mislim da Diaz to često radi protivnicima i to je uvijek bila njegova najveća prednost, a ni ne umara se. Ako Nate želi pobijediti ovu borbu, morat će ići visokim tempom od početka. Taj ritam će morati držati cijelo vrijeme i morat će bježati od Paluove desne ruke. Bit će ovo jako teška borba za Diaza‘‘, pojasnio je.

S obzirom da se borba dogovorila na 84 kilograma, nedvojbeno je da će Jake doći fizički veći od Diaza. On se kroz svoju karijeru uglavnom borio u lakoj i velter kategoriji, tako da će mu ovo biti veliki izazov.

Linker
26. travanj 2024 18:52