Ostalo

Cris Cyborg je nakon potvrde statusa ikone u ženskom MMA sportu dobila podijeljene reakcije na društvenim mrežama

Cris Cyborg

 DIEGO RIBAS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Cyborg je sinoćnjom pobjedom zacementirala svoje mjesto među najvećim borkinjama svih vremena

Cris Cyborg je još jednom učvrstila svoj status jedne od najvećih u povijesti ženskog MMA sporta, nakon pobjede jednoglasnom odlukom sudaca protiv Larisse Pacheco u subotu.

S 39 godina, Cyborg sada posjeduje naslove u pet glavnih MMA organizacija, svladavši protivnice poput Gine Carano i Holly Holm, koje su samo dvije od njezinih brojnih impresivnih pobjeda. Međutim, okršaj s dvostrukom PFL prvakinjom Larissom Pacheco u Saudijskoj Arabiji bio je jedan od njezinih najtežih testova.

Legendarna borkinja suočila se s nizom napada od svoje sunarodnjakinje, pretrpjela posjekotine iznad oba oka, ali je ipak uspjela izboriti pobjedu na bodove. Kao jedna od najboljih ženskih borkinja koja je kročila u oktogon, njena karijera bila je obilježena mnogobrojnim priznanjima koje je osvojila.

Osim toga, godinama je oduševljavala fanove svojim nastupima u kavezu, kombinirajući tehničku vještinu s nevjerojatnom snagom volje. U sinoćnjem nastupu, Cyborg je podsjetila obožavatelje na svoje iznimne kickboxing vještine, s preciznim demonstracijom nožnih tehnika čiji je cilj bila glava protivnice u prvoj rundi, a Pacheco nekako uspjela podnijeti.

Borba je tada postala izjednačenija, jer se Pacheco nevjerojatnom upornošću vraćala u meč. Ipak, Cyborg je na kraju odnijela pobjedu, a MMA svijet s pravom slavi njezinu sjajnu karijeru. No, iako je sada osvojila naslove u pet vodećih promocija sporta, iskusna veteranka još uvijek nije sigurna koji joj je naslov najposebniji.

Ipak, prepoznaje važnost svoje pobjede u PFL-u.

Govoreći za MMA Junkie, Cyborg je izjavila: "Imam 39 godina... Ovo je za mene posebno, PFL naslov." Njezin nastup na priredbi koju je predvodila dominantna pobjeda Francisa Ngannoua nad Renanom Ferreirom u prvoj rundi bio je dobro prihvaćen među MMA fanovima. No, jedan je fan ipak dodao: "Posebno je to što se nije mogla nositi s Amandom Nunes i napustila je UFC kako bi opet dobila priliku."

Na platformi X, jedan obožavatelj napisao je: "39 godina i još uvijek na vrhu! Volimo te, Cris." Čini se, međutim, da će obožavatelji sporo zaboraviti Cyborgin poraz od Nunes iz 2018. godine, unatoč svim njezinim postignućima.

Linker
20. listopad 2024 16:23