Ostalo

Dada 5000 prisjetio se borbe protiv Kimbo Slicea: ‘Dvaput sam umro u tom ringu‘

Kimbo Slice vs. Dada 5000
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Prava je sreća da tadašnji Bellatorov borac nije tragično okončao svoj život u kavezu

Dhafir Harris, poznatiji kao Dada 5000 pažnju MMA svijeta privukao je u veljači 2016. godine borbom protiv pokojnog Kimbo Slicea. Borba dvaju boraca dogodila se u sklopu Bellator 149 priredbe, a iako je Kimbo originalno pobijedio tehničkim nokautom u trećoj rundi, borba je kasnije preinačena u ''No contest'' zbog Sliceovog pada na doping testu.

Oba borca izazvala su zgražanje fanova s obzirom na kvalitetu borbu te kondicijsku spremu u toj borbi. Već nakon prve runde, borci su bili na izmaku snaga, a tokom treće runde Dada 5000 je kolabirao te su ga na nosilima iznijeli iz kaveza. Liječnici su utvdili kako je Dada pretrpio srčani udar, ozbiljnu dehidraciju i zatajenje bubrega te je dva tjedna zadržan u bolnici. Pet godina kasnije Dhafir Harris se u razgovoru s Jimmyjem Smithom (Sirius XM's Fight Nation) prisjetio te borbe i detaljnije opisao što mu se dogodilo.

''Dvaput sam umro u tom ringu (kavezu). Onog trenutka kada sam pao, moje srce je prestalo kucati, zaustavilo se na pet minuta, no uspjeli su me oživiti. Onda je ponovno prestalo kucati, no to je potrajalo osam minuta. Dakle, ukupno 13 minuta nisam imao otkucaje srca. U bolnici su htjeli odustati i dići ruke od mene, no ja sam bio spreman na još jednu borbu. U tom trenutku borio sam se za svoj život. Ja sam čovjek koji odbija pasti i odustati. Uspio sam prebroditi te poteškoće zahvaljujući Bogu i svojoj želji da se izvučem.'' rekao je Dada 5000 te nastavio pričati o samoj borbi

''Sve se ugasilo i moje srce zadnje je preostalo, no nisam se htio predavati, nastavio sam se boriti. Zamahivao sam (plasirao udarce) sve dok se nisam kompletno potrošio. Ta borba mogla je otići na bilo koju stranu zato što sam ga imao na podu tokom prve runde, no jednostavno nisam imao ono nešto u sebi da ga uspijem završiti.''

Dada 5000 srećom nije završio kao tragični slučaj borca koji je preminuo u kavezu tokom borbe, a sada je prema osobnim navodima stopostotno zdrav, no MMA karijeru srećom nije nastavio. Kimbo Slice nažalost preminuo je nešto manje od četiri mjeseca nakon borbe protiv Dade 5000, a srčani udar bio je uzrok.

Linker
27. travanj 2024 03:12