Ostalo

Dan Henderson otkrio što mu najviše nedostaje iz dana nastupanja u Prideu

Dan Henderson
 Jayne Kamin-Oncea/Getty images/Profimedia
Umirovljeni MMA borac nastupao je za mnogobrojne vrhunske MMA promocije

Legendarni američki hrvač i MMA borac Dan Henderson (32-15-0) jedan je od boraca s ponajbogatijim iskustvom kada su u pitanju nastupi za najjače MMA promocije. Hendo je dugi niz godina nastupao za UFC, Strikeforce i Pride, a u kultnom Prideu osvajao je pojaseve srednje i velter kategorije te je slavio Grand Prix turniru za velteraše.

Dan Henderson bio je jedan od miljenika navijača gdje god je nastupao, a Japanci su imali prilike uživati u njegovim nastupima u periodu od 2000. do 2006. godine. Hendo se u razgovoru za MMA Junkie Radio prisjetio nastupanja u Prideu te je pohvalio tamošnju publiku koja ih je pratila tokom nastupa.

''Uživao sam nastupajući za Pride. Bilo je malo drukčije boriti se za Japance, ali sviđalo mi se kako navijači respektiraju borce neovisno o pobjedi ili porazu. Gotovo nikada nećete čuti zvižduke kao ovdje (u Americi. Mislim ipak da su fanovi u Americi i ostatku svijeta postali naviknuti na grappling i sada uživaju nešto više u tom segmentu sporta. Nekoć su htjeli gledati samo krv, a ako nema krvi, počnu sa zvižducima i negodovanjem.'', objasnio je Henderson.

Kada su u pitanju njegove omiljene uspomene iz tih vremena, Henderson se nije mogao odlučiti. Puno lijepih i uspješnih trenutaka imao je u toj organizaciji i stoga nije teško razumiti da se radi o teškoj odluci. Međutim, 51-godišnjak prisjetio se detalja koji je u Prideu uvijek bio na visokoj razini, dok mu se u UFC-u pridaje jako malo pažnje.

''Ne znam koja mi je najdraža uspomena iz Pridea, ali imao sam puno dobrih borbi i mnogobrojni dobri borci došli su iz Pridea. Mislim da mi najviše nedostaje produkcija, ceremonija otvaranja. To je bilo sjajno i stvarno vas nabrije za borbu. To je ono što godinama nedostaje UFC-u, ta vrijednost produkcije.''

Činjenica je kako UFC unatoč statusu najjače svjetske MMA organizacije previše zanemaruje produkciju, a prema navodima Hendersona, očito je kako pojedini borci uživaju u takvim stvarima.

Linker
24. travanj 2024 15:32