Ostalo

Dana White odbrusio je sponzorima u svom stilu: ‘Uzmite taj novac i nagurajte si ga tamo gdje Sunce ne sija‘

Dana White

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
CEO najveće MMA organizacije se požalio na pristup sponzora kada dođe red na nove ugovore

Dana White toliko prezire kulturu otkazivanja da je konačno dosegnuo prelomnu točku s bilo kojim sponzorom koji odabere surađivati s UFC-om.

CEO UFC-a, poludio je nakon nakon saznanja da je tvrtka bicikala Peloton rekla komičaru Theou Vonu da povuče epizodu svog podcasta u kojoj je gostovao kontroverzni političar Robert Kennedy Jr., otkriva da je kritizirao jednog od svojih vlastitih sponzora nakon što su tražili da ukloni objavu na društvenim mrežama s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom. White sada kaže da to nije prvi put da je sponzor pokušao kontrolirati njegovo ponašanje ili ono što se događa u UFC-u, zbog čega je razvio politiku nulte tolerancije prema takvim zahtjevima. Bez obzira je li riječ o njegovoj podršci Trumpu ili kritici UFC-ovog komentatora Joea Rogana nakon što su se pojavile kontroverze oko prošlih epizoda njegovog podcasta u kojima je nekoliko puta koristio rasističke izraze, White odbija udovoljiti takvim zahtjevima sponzora.

"I ja sam bio s nekim sponzorima, koji su zvali i rekao sam, ‘J***te se. Uzmite svoj novac, smotajte ga u malu lopticu i zabijte si ga tamo gdje Sunce ne sija, jer ja sam gotov‘", rekao je White gostujući u podkastu kod Sage Steele.

"Ne želim tvoj novac. Ne želim ovoliki novac."

"Proganjali su me zbog puno stvari. Zvali su me kada sam na svojim društvenim mrežama objavio video o Trumpu, zvali su me u vezi s Joeom Roganom, zvali su me u vezi s COVID-om. Ako se netko udario u svoj j***ni prst na nozi, nazvao bi me, i na kraju je došlo do toga da sam rekao: ‘Gotov sam momci.‘"

White je odbio otkriti na kojeg se sponzora njegova tirada odnosila, ali je rekao da je to bilo tijekom ponovnih pregovora o ugovoru koji se približava kraju, dok dvije strane razgovaraju o mogućem produženju.

"Ovaj tip o kojem govorim je čovjek kojeg poštujem i sviđa mi se. Imali smo dobar odnos. On osobno, sviđa mi se. Doslovno je ušao u moj ured tijekom pregovora i rekao: ‘Moj upravni odbor gubi strpljenje s vama‘ ili nešto slično. Rekao sam, ‘Ovi arogantni mamoj***či‘"

"Mislim da postoji određena razina arogancije kod ovih ljudi", rekao je White.

"Momak iz Pelotona, možeš li biti arogantniji? Puno je ljudi vani, imaju novac i misle da imaju određenu razinu kontrole i da mogu doći i reći UFC-u nešto."

Whiteova taktika bi se mogla činiti drskom i to ga dovodi u sukob s potencijalnim sponzorima, ali to sigurno nije naštetilo UFC-u.

Na kraju 2023. UFC je izvijestio da su sponzorstva porasla za 18 posto u godini, a radi se o vrtoglavoj cifri od 196 milijuna dolara, što je ujedno i novi rekord za tvrtku.

Linker
22. travanj 2024 06:20