Ostalo

De Fries prekidom obranio teškaški naslov, KSW dobio novog prvaka u lakoj kategoriji

Phil De Fries
 Screenshot (KSW Twitter)
Čak tri borbe za titulu imali smo prilike gledati na zanimljivoj KSW-ovoj priredbi

Phil De Fries (19-6, 1NC) po četvrti je put zaredom obranio naslov u teškoj kategoriji. Britanski je veteran u subotu navečer u glavnoj borbi KSW-a 57 tehničkim nokautom u drugoj rundi zaustavio izazivača Michala Kitu (20-12-1).

De Friesu je ovo bila sedma pobjeda u nizu, odnosno peta od 2018. kada je u svom debiju stigao do KSW-ove titule. S druge strane, 40-godišnji Poljak u Lodzu je zabilježio 12. poraz u karijeri.

U sunaslovnoj borbi ovog borilačkog događaja Marian Ziolkowski postao je novi KSW-ov prvak u lakoj kategoriji. Poljak je do titule koja je ostala upražnjena odlaskom Mateusza Gamrota u UFC stigao tako što je u četvrtoj rundi 'kickom' u tijelo nokautirao sunarodnjaka Romana Szymanskog.

Spomenimo i da je u okršaju bivših prvaka Borys Mankowski jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Artura Sowinskog, a do velike je i vrijedne pobjede u srednjoj kategoriji stigao Abusupiyan Magomedov koji je u drugoj rundi ugušio do ovog meča neporaženog Cezaryja Kesika.

Još smo ranije izvijestili o velikom trijumfu Antuna Račića i borbi u kojoj je hrvatski veteran po prvi puta obranio svoj pojas u bantam kategoriji. Više informacija o meču 'Killera' i Brazilca Brune Augusta Dos Santosa - saznajte OVDJE.

KSW 57 rezultati:

Phil De Fries def. Michal Kita, (TKO) R2, 0:59

Marian Ziolkowski def. Roman Szymanski, (KO) R4, 4:00

Borys Mankowski def. Artur Sowinski, jednoglasna odluka sudaca

Antun Račić def. Bruno dos Santos, jednoglasna odluka sudaca

Abusupiyan Magomedov def. Poland Cezary Kesik, (giljotina) R2, 1:52

Patrik Kincl def. Tomasz Drwal, (KO) R1, 4:22

Marcin Krakowiak def. Kacper Koziorzebski (giljotina) R3, 4:06

Christian Eckerlin def. Albert Odzimkowski podijeljena odluka sudaca

Linker
09. travanj 2024 11:17