Ostalo

De Fries zaustavio Narkuna, Ziolkowski gušenjem upisao prvu obranu naslova

Phil De Fries
 KSW
Uspješna večer za KSW-ove prvake, prekidima u drugoj rundi slavili su i De Fries i Ziolkowski

Završila je još jedna priredba u organizaciji poljskog KSW-a. U subotu navečer u Lodzu je održano devet dvoboja, oba prvaka obranila su svoje titule, a do važne je pobjede stigao i Aleksandar Ilić.

U glavnoj borbi večeri gledali smo sudar dvojice prvaka. Tomasz Narkun ponovno se iz poluteške digao u tešku i pokušao tamo detronizirati Phila De Friesa, no engleski borac ponovno je bio uspješniji. Za razliku od ožujka 2019., ovoga puta o pobjedniku nisu odlučivale sudačke kartice i De Fries je svoj posao uspješno odradio prije isteka druge runde.

Aktualni teškaški prvak imao je 18 kilograma više od svog izazivača i to se jasno osjetilo u kavezu. Nakon nekoliko 'grappling' razmjena u prvoj rundi, Phil je završio u dominantnoj poziciji i pošteno izmorio Narkuna kod kojeg se nedostatak snage osjetio već na samom startu druge dionice. De Fries je nakon pauze vrlo brzo srušio poljskog borca i 'ground-and-poundom' prisilio suca na prekid meča.

Pojas ostaje kod Ziolkowskog

Marian Ziolkowski uspješno je po prvi puta obranio pojas kojeg je osvojio još u prosincu kada je svladao Romana Szymanskog. KSW-ov prvak u lakoj kategoriji ovoga je puta bio uspješniji od sunarodnjaka Macieja Kazieczka kojeg je u drugoj rundi prvo desnim direktom poslao u nokdaun, a potom i nedugo nakon toga gušenjem s leđa prisilio na predaju.

Preokret Samociuka

Marek Samociuk preživio je pakao u prvoj rundi, izvukao se nakon brojnih pretrpljenih udaraca i počekom druge runde zaustavio Izua Ugonoha. Ugonoh je bio vrlo blizu pobjede, no ispuhao se u pokušaju da stigne do prekida te u drugoj rundi brzo našao na leđima. Samociuk je maksimalno iskoristio dominantnu poziciju i 'ground-and-poundom' priredio iznenađenje u KSW-ovom kavezu.

>>> Fantastični Ilić slavio nokautom u prvoj rundi, pogledajte presudni trenutak!

KSW 60 rezultati:

Phil De Fries def. Tomasz Narkun via TKO, R2, 3:37

Marian Ziolkowski def. Maciej Kazieczko via submission (rear-naked choke), R2, 4:25

Marek Samociuk def. Izu Ugonoh via TKO, R2, 0:27

Patryk Kaczmarczyk def. Michal Sobiech via jednoglasna odluka

Aleksandar Ilić def. Adrian Dudek via TKO, R1, 3:44

Vojto Barborik def. Krzysztof Klaczek by submission (rear-naked choke), R2, 2:28

Karolina Wojcik def. Aleksandra Rola via jednoglasna odluka

Ion Surdu def. Kacper Koziorzebski via KO (head kick), R1, 2:18

Jakub Wiklacz def. Patryk Surdyn via jednoglasna odluka

Linker
25. travanj 2024 06:36