Ostalo

Delijin teškaški kolega po treći puta pao na doping testu: ‘Američki Predator‘ jednostavno ne može bez anabolika

Daniel James

 SCREENSHOT(INSTAGRAM, PFL)
Teže suspenzije ga je spasila obična birokratska stvar

Teškaš Daniel James ponovno je suspendiran zbog pada na doping testu.

PFL-ov anti-dopinški partner, USADA, objavila je suspenziju u trajanju od 10 mjeseci za Jamesa (15-7-1) nakon što je bio pozitivan na bis-(4-cijanogeni) metanol, metabolit letrozola, tijekom izvan natjecateljskog doping testa 8. svibnja.

James, koji ima 42 godine, sada je suspendiran treći put od početka 2022. godine zbog pada na doping testu. Prethodna dva pada bila su rezultat neovisnih doping testova Bellatora, koje je vodila Udruga boksačkih i borilačkih sportova (ABC) pod predsjedanjem Mikea Mazzullija. Ovaj put, budući da je test proveden od strane USADA-e, nije označen kao drugi ili treći prekršaj što označava "birokratsku sreću" za borca koji se trenutno natječe u istoj kategoriji kao i naš Ante Delija, inače teškaški prvak PFL-a 2022. godine.

U travnju 2022., James je povučen iz borbe protiv Daviona Franklina i suspendiran zbog neimenovane zabranjene supstance. U 2023. godini, njegova pobjeda iz studenog 2022. bila je poništena zbog prisutnosti zabranjene anaboličke supstance.

James se posljednji put natjecao u travnju ove godine, kada je nokautirao Marcela Golma o čemu smo pisali. Uoči te borbe nije uspio zadovoljiti težinsku granicu. Nakon toga, trebao je odraditi revanš protiv Tyrella Fortunea u lipnju, no povukao se iz borbe iz nepoznatih razloga.

James je prije PFL-a nastupa u američkoj LFA organizaciji, ruskoj ACA-i kao i u Bellatoru, a što je sljedeće za 42-godišnjeg veterana ostaje za vidjeti.

Linker
18. rujan 2024 16:21