Ostalo

Demetrious Johnson borit će se protiv legende Muay Thaija po pravilima kakva nikad niste vidjeli

Demetrious Johnson
 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Čelnik ONE Championshipa potvrdio je vrlo zanimljivu borbu koju su ugovorili za prosinac

Jedan od najvećih boraca u povijesti MMA-a Demetrious Johnson u prosincu će nastupiti prvi puta nakon travnja i poraza brutalnim nokautom koji je doživio u borbi protiv Adriana Martinsa. Međutim, ''Mighty Mouse'' sudjelovat će u borbi protiv čovjeka koji nije MMA borac nego legendarni majstor muay thaija Rodtang Jitmuangnon koji je ujedno i prvak muha kategorije u tom sportu pod okriljem ONE Championshipa.

24-godišnji Tajlanđanin ima 267 pobjeda te 42 poraza u karijeri. Još 10 mečeva odradio je izuzev toga, a završili su neriješenim ishodom. Demetrious Johnson borit će se protiv Rodtanga 05. prosinca, a informaciju je potvrdio predsjednik ONE-a Chatri Sityodtong prilikom gostovanja u MMA Houru.

Što se pravila ove borbe tiče, radi se o poprilično unikatnim pravilima koja dodaju dodatnu draž i zanimljivost ovom meču. Naime, čelnici ONE-a zamislili su ovaj meč na četiri runde koje će trajati tri minute. No što je posebno u cijeloj priči? Dvije runde biti će po MMA pravilima, dok će preostale dvije biti odrađene prema pravilima muay thaija. Naizmjenično će se pravila mijenjati nakon svake runde, a borba će startati po muay thai pravilima. Dakle, Demetrious Johnson morat će izdržati barem tri minute kako bi borba napravila tranziciju na MMA pravila, a onda će imati priliku odvesti protivnika u parter.

Uistinu zanimljiva ideja azijske promocije koja će upariti ponajboljeg muay thai borca ikada te jednog od najboljih MMA boraca u povijesti.

Linker
24. travanj 2024 12:34