Ostalo

Demetrious Johnson ne razmišlja o povlačenju iz sporta: Otkrio je koliko dugo se planira boriti

Demetrious Johnson

 Screenhsot (youtube, One)
Johnson je ranije ovog mjeseca proslavio svoj 36. rođendan

Strašno težak izazov ovog vikenda čeka Demetriousa Johnsona, jednog od najvećih boraca u povijesti ovog sporta. DJ je prije 11 dana napunio 36 godina, a u noći s petka na subotu pokušat će osvojiti ONE-ovu titulu prvaka u muha kategoriji.

Johnson je bio apsolutni vladar UFC-ove muha kategorije i čak 11 puta uspješno je obranio titulu. Bitno je naglasiti kako je gornja granica UFC-ove muha kategorije 125 ‘‘lbs‘‘, dok je u ONE-u nešto drukčije i 135 funti iznosi gornji prag.

Demetrious Johnson nije bio naročito velik borac niti u UFC-ovoj muha kategoriji, a deficit u veličini još je veći u ONE-u. Adriano Moraes viši je čak 13 centimetara, a ‘‘reach‘‘ mu je dulji za 7 centimetara. Razlika u fizičkim konstitucijama je drastična, a to se donekle očitovalo i u travnju (4. mjesec) protekle godine.

Moraes i DJ tada su se prvi put međusobno borili, a slavio je Moraes nokautom sredinom druge runde. Iskoristio je Brazilac nešto drukčija pravila od onih u UFC-u i koljenom je nokautirao Johnsona. Snimku te borbe možete pogledati pri dnu ovog teksta.

‘‘Mighty Mouse‘‘ priliku za revanš dobit će ovog vikenda na One on Prime Video 1 eventu, a radi se o velikoj priredbi koja će se emitirati putem Amazon Prime streaming servisa. Prijenos će biti pušten u terminu koji pogoduje američkoj publici i označit će početak ONE-ovog pokušaja da se probiju i na to tržište. Johnson i Moraes predvodit će taj event, a mnogi se pitaju što će se dogoditi ako Demetrious ponovno izgubi. Špekulira se o povlačenju jednog od najvećih u povijesti, ali DJ je u razgovoru za MMA Junkie odbacio tu mogućnost.

‘‘Mislim da ću se boriti još tri ili četiri godine. Nastavit ću se natjecati, ovisno o tome kako se moje tijelo osjeća. Nakon toga želim što više vremena provoditi s obitelji i djecom. Uživam biti otac i volim biti suprug. Također volim biti kod kuće i to je jedna od stvari koju uistinu cijenim. Što se natjecanja tiče, mislim da ću se kasnije fokusirati na grappling, jer mozak ne snosi posljedice i traumu u tom sportu.‘‘, otkrio je Johnson planove za nastavak MMA karijere, a grapplingom se planira baviti nakon povlačenja iz MMA-a.

Borci nižih kategorija svoje vrhunce karijera dožive obično nešto ranije nego borci u višim, naročito u teškoj kategoriji. DJ je sada u već podosta poznim godinama za borca muha kategorije, a i on sam tvrdi kako nije mislio da će se u ovim godinama još boriti.

‘‘36 godina mi je, a imam još nekoliko mečeva za odraditi prema ugovoru. Sretan sam ovdje i ne vidim zašto ne bih. Kad sam imao 31 godinu, mislio sam da ću završiti s 35, jer nisam znao kako će moje tijelo reagirati u tim godinama. Ali sada s 36, osjećam se odlično i evo, još uvijek sam ovdje i natječem se. Vidjet ćemo što će se dogoditi.‘‘, istaknuo je ‘‘Mighty Mouse‘‘.

Njegov meč protiv Adriana Moraesa na rasporedu je u noći s petka na subotu. Event započinje u subotu od 2:00h ujutro, a Johnson i Moraes u kavezu bi se trebali naći oko 6:00h ujutro. DJ-u će to biti 36. profesionalni nastup, a 33-godišnjem Moraesu 24.

Linker
26. travanj 2024 18:16