Ostalo

Deontay Wilder o borbi u PFL-u: ‘Nema problema, ali moram biti upućen u neke stvari. Evo što me zanima‘

Deontay Wilder

 ANGELA WEISS/AFP/PROFIMEDIA Angela Weiss/afp/profimedia
Njegova potencijalna borba s Ngannouom zasigurno bi prikovala ljubitelje sporta za kauč

Deontay Wilder otvoren je za veliku borbu s Francisom Ngannouom, ali mora imati više informacije o tome kako PFL razmišlja.

Suosnivač PFL-a Donn Davis izrazio je interes za ugovaranje borbe "mješovitih pravila" između dvojice nokautera u teškoj kategoriji nakon Ngannouovog hrabrog izdanja protiv Tysona Furyja u boksačkom meču u listopadu. Iako je Wilder zainteresiran, tvrdi da nema pojma što bi taj dvoboj značio.

"Morao bih čuti više o tim mješovitim pravilima. Ne bih imao ništa protiv borbe u kavezu i slično, ali bih morao razumjeti kakva su ta mješovita pravila. Što misle pod njima? Što možemo, a što ne možemo učiniti? Znam sigurno, ako odradimo jednu borbu u boksu i zatim jednu MMA borbu, pravila su onda klasična."

Wilder je također dijelio ring s Furyjem, upuštajući se u nezaboravno rivalstvo od tri borbe kada je prvi meč završio neriješenim rezultatom, a potom je Fury pobijedio u iduća dva susreta. Wilder se trenutno treba suočiti s Josephom Parkerom ove subote u Saudijskoj Arabiji, dok Ngannouova sljedeća borba - i borilački sport u kojem će Kamerunac sudjelovati - ostaje u zraku.

Njegova potencijalna borba s Ngannouom zasigurno bi prikovala ljubitelje sporta za kauč, ali neki detalji moraju biti finalizirani.

“Imamo pravila u boksu, imamo pravila u mješovitim borilačkim vještinama, ali kada miješate oboje zajedno, sada morate smisliti vlastita pravila i to može biti frustrirajuće i zbunjujuće. Ali, moglo bi biti i nešto novo, a ja sam za promjene. Morao bih to čuti, obje strane bi to trebale čuti i krenuti odatle", zaključio je.

Linker
16. svibanj 2024 07:36