Ostalo

Devet godina nakon okršaja u Omahi: ‘Volio bih se ponovno boriti s Miočićem, napredovao sam od tog dana‘

Stipe Miočić
 JASON SILVA, Agif via Afp
Njihov prvi susret za samo 43 sekunde okončan je u korist danas aktualnog UFC-ovog prvaka

Bio je to 15. veljače 2012. godine, UFC-ova karavana stigla je u Nebrasku, a s njom i dvojica teškaša koji su nekoliko mjeseci ranije uspješno debitirali na najvećoj pozornici.

Jedan od njih bio je Stipe Miočić, danas aktualni UFC-ov prvak, a drugi Philip De Fries, Britanac koji posljednjih godina dominira KSW-ovom teškom kategorijom.

Od borbe Miočića i De Friesa prošlo je devet godina, a njihov okršaj iz 2012. pripao je američkom borcu hrvatskih korijena. Samo 43 sekunde trebale su tog dana Miočiću da upiše svoju drugu pobjedu pod okriljem UFC-a, ali i da u džep pospremi svoj prvi, 50 tisuća dolara vrijedan bonus za najbolji nokaut večeri.

Otprilike četiri godine nakon tog susreta Stipe je nokautirao Fabricija Werduma i po prvi puta zasjeo na UFC-ov tron, dok je De Fries u sljedeća tri nastupa upisao dva poraza koja su ga koštala posla u najvećoj MMA promociji.

Od prosinca 2013., danas 34-godišnji Britanac tražio je formu nastupajući na priredbama nekoliko različitih promocija, a konačno ju je pronašao u poljskom MMA gigantu s kojim je sklopio suradnju početkom 2018. godine.

De Fries već u svom KSW debiju pobjeđuje Michala Andryszaka i osvaja upražnjeni naslov u teškoj kategoriji, a nakon tog dvoboja bilježi i četiri uspješne obrane pojasa. Danas Philip ima sedam pobjeda u nizu, ali izgleda i nešto više samopouzdanja pa je tako preko društvenih mreža izrazio želju za revanš s najboljim teškašem u povijesti UFC-a.

"Volio bih jednog dana ponovno odraditi ovaj meč. Puno sam napredovao od tada. Borili smo se u Omahi, mislim da je to najhladnije mjesto na kojem sam ikad bio. Fokusiran sam na sami vrh", napisao je De Fries na Instagramu, a kako se proveo u prvom meču možete pogledati OVDJE.

Linker
20. travanj 2024 13:31