Ostalo

Diego Sanchez odbio je BKFC iako je mogao zaraditi puno više novca nego kod Khabiba

Diego Sanchez

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Iskusni veteran bio je blizu prelaska u boks bez rukavica, no odlučio se za ostanak u MMA-u

40-godišnji Diego Sanchez, nakon 43 profesionalna nastupa i otkaza u UFC-u koji mu je uručen protekle godine, još uvijek nije gotov sa sportom i željan je nastupa. Legendarni borac potpisao je ugovor s Khabibovom promocijom Eagle FC i naredni mjesec čeka ga debi u sklopu Eagle FC 46 priredbe.

Sanchezov protivnik bit će Kevin Lee, također donedavni UFC-ov borac. Iako je Sanchez nakon otkaza u UFC-u bio povezivan s BKFC-om, najjačom promocijom kad je u pitanju boks bez rukavica, Sanchez je odlučio ostati u MMA-u. Mnogi smatraju kako je boks bez rukavica pravi sport za osobnost poput Diega Sancheza, a BKFC promocija prema njegovim navodima nudila mu je više novca nego Eagle FC. Međutim, Diego je svejedno odabrao Khabibovu MMA promociju, a u razgovoru za MMA Junkie Radio, objasnio je svoje razloge.

''Mogao sam zaraditi 75 tisuća dolara više za meč u BKFC-u. Ali s obzirom da sam ja Diego Sanchez takav kakav jesam, vjerujem u sebe i svoje vještine te u znanje i mudrost koju sam stekao kroz posljednjih 20 godina svoje karijere, način na koji je moja karijera u UFC-u završila nije moj stil. To je bilo orkestrirano od strane onog koji me navodi, a ja sam htio završiti svoju karijeru na svoj način. To je intuicija Diega Sancheza, radom ću proći kroz sve kroz što trebam proći, ali trenirajući pametno.'', rekao je Sanchez koji ponekad zvuči kao da niti sam nije siguran što zapravo želi.

Ugovor na tri borbe potpisao je Sanchez s Eagle FC promocijom. U debiju neće imati nimalo lak zadatak, jer Kevin Lee osjetno je mlađi, a poraze je upisivao uglavnom protiv boraca koji pripadaju samom vrhu. Diego Sanchez s druge strane, davno je od svojih najboljih dana, no vjeruje kako još uvijek ima ponešto za pružiti.

''Sada je vrijeme da se pojavim tamo i pokažem svoje istinske vještine. Kevinu je 29 godina, meni 40, a on je vrlo atletičan muškarac. Uzevši to u obzir, jedina stvar koja me može odvesti do pobjede, jesu vještine, tajming, brzina i prave odluke u pravo vrijeme, bez imalo oklijevanja. U formi sam, najboljoj mogućoj u koju sam se mogao dovesti kroz šest tjedana. Dolazim u najboljem izdanju i uzbuđen sam jer se borimo u kategoriji do 165 'pounda'. To je nova težinska kategorija, a mojoj konstituciji odgovara ta kategorija. Stvari izgledaju dobro i uzbuđen sam.'', dodao je Sanchez.

Linker
26. travanj 2024 10:43