K1 i Boks

Oscar De La Hoya odustao od povratka: ‘Dao sam cijelog sebe u to i isisalo je sve iz mene‘

Oscar De La Hoya

 Frederic J. BROWN/AFP
Jednog od najboljih boksača svih vremena ipak nećemo ponovno vidjeti u ringu

Konačno je poznato što će se dogodilo s povratničkim boksačkim mečem Oscara De La Hoye, čovjeka koji ove godine slavi 30 godina od nastanka svog nadimka "Golden Boy", odnosno od osvajanja olimpijskog zlata u Barceloni. Trebao se on vratiti u rujnu prošle godine, mečem protiv Vitora Belforta u Los Angelesu, ali je isti otkazan nakon što je Oscar obolio od COVID-a.

Najavio je De La Hoya kako će se vratiti treningu i nastupiti ove godine, ali to se promijenilo. Zapravo, potvrdio je kako ga u ringu nećemo gledati jer za to jednostavno više nema vremena, motivacije i mogućnosti.

"Ne mogu se više zamisliti u ringu, odlučio sam konačno okačiti rukavice o klin i reći kako je to bilo to. Mala je vjerojatnost da ću se ikad više boriti. Ne osjećam ono što je potrebno. Prošao sam kroz puno toga na treningu, bio sam upravo tamo gdje trebam biti. Ostavio sam cijelog sebe u tome i bio sam sto posto unutra. To me je isisalo. Nisam se mogao nositi. Onda sam dobio COVID zbog kojeg i dalje imam problema kod disanja pri trčanju", otkrio je "Golden Boy" u razgovoru za Boxing Scene.

On će se okrenuti onime čime se veoma uspješno bavi još od vremena pred kraj karijere, kad je pokrenuo promotorsku kuću "Golden Boy Boxing", koja već gotovo 20 godine egzistira kao jedna od najvećih u poslu.

"Ja se osjećam potpuno. Imam šest projekata kojima se bavim izvan boksa i svi su ogromni. Promijenio sam fokus, imam energije. Imam pored sebe ženu koja čini da se osjećam kao King Kong. To je motivirajuće i ne mogu dočekati vidjeti što će se dogoditi s Golden Boyem i mojim osobnim brandom. Stvari se kreću u pravom smjeru i uzbuđen sam oko toga", dodao je, da bi se onda prisjetili i onoga što je govorio već prije meča protiv Belforta:

"Želio sam napraviti neki zaključak, htio sam pobijediti i imati zadovoljstvo da sam otišao s visoko uzdignutim rukama. Ali, moja ostavština je već ispisana i zadovoljan sam time."

De La Hoya je u profesionalnoj karijeri upisao 39 pobjeda i šest poraza, a borio se protiv svih najboljih i najvećih boksača svoje generacije. Osim što je bio jedan od najboljih, bio je svakako i jedan od najpopularnijih boksača. Što se tiče njegovog meča protiv Floyda Mayweathera Jr., mnogi i danas vjeruju da je Oscar u tom meču trebao pobijediti. Da se to dogodilo, cijela Mayweatherova karijera otišla bi u drugom smjeru, prije svega jer ne bi imao tu "nulu" s kojom se i dalje toliko ponosi.

Linker
27. travanj 2024 05:24