Ostalo

Dillon Danis o svom boksačkom meču protiv KSI-ja: ‘Zaradit ću više nego bilo koji UFC-ov borac‘

Dillon Danis

 Screenshot (youtube, Mma Hour)
29-godišnji američki BJJ majstor u prvom mjesecu nadolazeće godine debitirat će u boksu

Iako ga dulje od tri godine nema u kavezu, niti je upisao ikakav profesionalni nastup u tom periodu, Dillon Danis na neki način i dalje uspijeva privlačiti pažnju borilačke javnosti. Nejasno je to i Gordonu Ryanu, najboljem grappleru svijeta, a Ryan se prije nekoliko dana gostujući u MMA Houru dotaknuo upravo toga.

‘‘Dillon je majstor, apsolutni majstor kad je u pitanju vještina da ostane relevantan bez da zapravo radi išta vezano za borilački sport. Ne znam kako mu to uspijeva, ali on to i dalje radi. Poštovanje za njega, ali njegova obitelj sigurno je bogata, jer on ne radi apsolutno ništa čime bi zaradio novac. On nema sponzore, a ukoliko pregledate njegov profil na Instagramu, on nikog ne podučava BJJ-u, niti se natječe. Ne razumijem kako nije beskućnik. Morao je imati bogato nasljedstvo ili nešto takvo. Međutim, on unatoč svemu uspijeva ostati relevantan.‘‘

Samo nekoliko dana poslije Ryanovog gostovanja u MMA Houru, Ariel Helwani ugostio je i Dillona Danisa u svojoj emisiji. Danis je zapravo došao ususret nadolazećem boksačkom meču koji ga čeka 14. siječnja (1. mjesec). Dillon će boksati protiv YouTube zvijezde KSI-ja, a Danis je najavio ogromnu zaradu od tog meča.

‘‘Ja sam i dalje najrelevantniji tip, a na omjeru sam 2-0 i zaradit ću veći honorar od bilo kojeg aktivnog MMA borca. Neću reći koliko točno, ali puno više od bilo koga. Onda kad podatak izađe u javnost, sve ćete vidjeti. Kažem vam, zaradit ću veći novac od bilo kojeg UFC prvaka. Možda Izzy (Adesanya) zarađuje više jer dobiva dobar dio od PPV-a i ostale dodatke. Vjerojatno sam blizu Izzyju, a Conor trenutno nije aktivan. Vidio sam koliko je Paulo Costa trebao zaraditi za meč protiv Whittakera (70+70 tisuća dolara). Toliko sam dobio za svoj prvi meč u Bellatoru. To je ništa, sramotno.‘‘, rekao je Danis koji je i dalje pod ugovorom s Bellatorom, ali Scott Coker kao predsjednik Bellatora dopustio mu je boksački nastup uz određenu kompenzaciju.

‘‘Samo ono što ću platiti Cokeru da mi dopusti ovaj meč više je nego što bilo koji UFC-ov borac zarađuje. Coker želi da se poslije vratim u MMA i budem njegova zvijezdu. Očito nitko u Bellatoru ne može privući toliku pažnju. On se nadao da ću veliki povratak odraditi u MMA-u, ali zašto ne bih prebio YouTubea za ogromnu količinu novca?‘‘, rekao je Danis.

U nastavku razgovora ovaj 29-godišnji majstor partera otkrio je kako se prvotno trebao boriti protiv Logana Paula u boksačkom meču, ali Logan je ozlijedio koljeno na svojim WWE nastupima i Danis bi ga morao dulje čekati. Stoga je dogovoren meč protiv KSI-ja.

‘‘Htio sam Logana više, posebno zbog svih tenzija koje su bile između braće Paul i mene. Ali i KSI je dobar također. Nije me briga, iskreno. Ja sam jiu-jitser koji će boksati za nekoliko milijuna dolara.‘‘, zaključio je Danis i samo potvrdio kako borilački svijet nezaustavljivo ide u smjeru koji se rijetko kome sviđa, ali teško mu se oduprijeti.

Linker
17. travanj 2024 10:45