Ostalo

‘Ovdje sam u dvije borbe zaradio dvostruko više nego u 15 UFC nastupa!‘

Corey Anderson
 STEVEN RYAN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Nekoć jedan od najboljih UFC-ovih poluteškaša uživa kod novog poslodavca

Na listu boraca koji tvrde da izvan UFC-a zarađuju bolje nego što su zarađivali po okriljem najmoćnije svjetske MMA promocije, sada možete dodati i ime Coreyja Andersona.

Nekadašnji TOP 5 borac UFC-ove poluteške kategorije napustio je MMA lidera nakon teškog poraza od Jana Blachowicza, a kao član Bellatora dosad je upisao dva nastupa i dvije pobjede. No, kako tvrdi sam Anderson, i to je bilo dovoljno da u džep pospremi puno više novca nego što je zaradio kroz 15 borbi u UFC-ovom Octagonu.

"UFC mi je dao karijeru, ali Bellator mi je dao život! U dvije borbe i šest mjeseci provedenih u Bellatoru, zaradio sam dvostruko više nego u 15 UFC borbi (11 pobjeda i dva bonusa) tijekom sedam godina. Sada živim i svakodnevno uživam u životu sa svojom obitelji", napisao je Anderson na Twitteru.

Nije poznato koliko točno Corey zarađuje u Bellatoru, niti možemo sa sigurnošću reći koliko je zaradio kao član UFC-a, ali neke brojke su ipak poznate. Ugledni borilački portal MMA Mania tako je izvukao podatke po kojima je Anderson za svoju borbu na UFC-u 196 dobio 20 tisuća dolara zagarantiranog honorara i još toliko pobjedničkog bonusa, dok je, recimo, na UFC-u 232 dobio ukupno 130 tisuća (65.000 + 65.000).

Istaknimo i da za razliku od UFC-a, u kojem borci trenutno nose isključivo Venumove uniforme, Bellatorovi članovi imaju tu slobodu da sami odlučuju koga će i koliko reklamirati na svojoj borilačkoj odjeći. Tko zna, možda se baš tu krije 'blago' kojim se Corey ovom prigodom pohvalio...

Linker
20. travanj 2024 03:04