Ostalo

Douglas Lima: ‘Page bi mogao prestati birati protivnike pa će dobiti revanš‘

Douglas Lima vs. Michael Page
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bellatorov prvak prema svom bivšem protivniku ima vrlo sličan stav većina pratitelja slobodne borbe

Ovog vikenda Douglas Lima (32-8) vratit će se obavezama Bellatorovog prvaka velter kategorije. Odradit će prvu obranu titule otkako je istu ponovno osvojio, izašavši iz Grand prix turnira kao pobjednik. U međuvremenu je napao titulu srednje kategorije, gdje nije mogao preko Gegarda Mousasija, a upravo to je očito zasmetalo jednom njegovom prethodnom protivniku, Michaelu "Venomu" Pageu.

Nakon njihovog okršaja, u kojem je Lima nokautirao Pagea, nanijevši mu prvi poraz u karijeri, Englez je uspješno odradio pet borbi, upisavši sve pobjede, a onda se okrenuo prvaku, optuživši ga kako ga izbjegava. Lima otkriva kako nema ništa protiv te borbe, ali isto tako ne vidi čime je "Venom" istu zaslužio.

"Ja samo želim da se on okuša protiv nekoga bližeg pojasu. Naravno, Page ima pet pobjeda i četiri nokauta, idemo mu jako dobro, no mora se boriti protiv nekoga na višem nivou. Trebao bi prozvati Lorenza Larkina ili Andreya Koreshkova, nekoga tko se već borio za pojas ili bio prvak. Ja mislim da on ručno bira svoje protivnike. Slažete li se? Bira protiv koga se želi boriti. Govori da se želi boriti protiv mene i da ja bježim. Zar on misli da su meni ponudili borbu i da sam je odbio?", rekao je Lima u razgovoru za MMA Fighting.

Dokaz da Lima sigurno ne bira protivnike je njegov izazivač, Yaroslav Amosov. 27-godišnji Ukrajinac ima možda i najimpresivniji omjer unutar elitnog MMA-a. Slavio je u svih 25 borbi u kojima je do sada nastupio, od toga posljednjih šest u Bellatorovom borilištu. On je prema tome protivnik po mjeri Lime, koji je još objasnio zbog čega mu je između osvajanja titule i obrane prošlo godinu i sedam mjeseci.

"Osvojio sam pojas i krenuo sam po onaj Gegarda Mousasija. Želim velike borbe, želim se boriti protiv onih koji će moje ime učiniti još većim. Ako je to on, u redu. Ako nije, borit ću se protiv nekoga drugog tko je došao do pojasa. To je do njega. Da mi ponude borbu protiv njega, prihvatit ću je, nije mi problem. Tu sam da bih se borio, prvak sam, a takvi ne biraju. Borit ćemo se mi jednog dana opet", još je kratko poručio Pageu.

Lima i Amosov predvode programa Bellator 260 priredbe, koja se održava u noći s petka na subotu.

Linker
25. travanj 2024 00:16