Ostalo

Dvostruki svjetski prvak i sportaš godine u Srbiji objavio naprasni kraj i šokirao susjede! Evo što je razlog

Zurabi Datunashvili

 JACK GUEZ Afp
‘Nažalost, nisam u mogućnosti vratiti se u formu i zato završavam karijeru s 32 godine‘, poručio je

Popularni srpski hrvač Zurabi Datunašvili objavio je kako zbog zdravstvenih razloga završava karijeru. Osvajač bronce na OI u Tokiju svojom je objavom šokirao brojne navijače u Srbiji, pišu Sportske novosti.

Proglašen je najboljim sportašem 2022. godine, a kraj svoje karijere planirao je na OI u Parizu. Ipak, njegova se zdravstvena situacija u međuvremenu drastično pogoršala:

"Otkad znam za sebe, posvećen sam hrvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom plasirao sam se na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sportaša. Poslije Olimpijskih igara u Tokiju moj cilj bile su Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Dio javnosti je prošlog ljeta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, uslijed zdravstvenih razloga nisam u mogućnosti vratiti se u formu i zato završavam karijeru s 32 godine. Ne želim napustiti sport, iako više neću biti aktivan natjecatelj. Želim iskoristiti svojih 26 godina iskustva u hrvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mjestima. Želio bih zahvaliti svima koji su me podržavali i sa mnom dijelili radost pobjede i žal neuspjeha."

Za Srbiju je počeo nastupati 2020. godine kada je došao u sukob s Gruzijskim hrvačkim savezom.

Dvaput je bio prvak Europe kao reprezentativac Gruzije i jednom pod srpskom zastavom. Dvostruki je svjetski prvak i osvajač brončane medalje na spomenutim Igrama u Tokiju.

Linker
20. travanj 2024 10:52