Ostalo

Fabricio Werdum prisjetio se kako mu je Ramzan Kadyrov kupio novi ‘Mercedes‘: ‘Morao sam to viknuti‘

Kadyrov i Werdum

 Screenshot (twitter, Karim Zidan)
Morao je vikunti njegov ratni povik

Bivši UFC-ov prvak u teškoj kategoriji, Fabricio Werdum prisjetio se jednog događaja iz 2015. godine. Naime, čečenski diktator Ramzan Kadyrov mu je ponudio da postane ambasador jednog njegovog kluba kojeg je otvorio, na što je Fabricio pristao, a zauzvrat je dobio novi Mercedes.

U jednom brazilskom podcastu Werdum je progovorio upravo o ovome. Naime, njegova zadaća je bila da bude ‘zaštitno lice‘ kluba, ali i da povremeno dođe u Čečeniju i da trenira s Ramzanovim borcima.

‘‘Dakle bio sam zaštitno lice Akhmat Fight Cluba pune tri godine. Dakle o čemu god sam govorio, to je moralo biti Akhmat Sila. Bio sam predsjednikov MMA predstavnik, zar ne? Tada sam se borio u UFC-u… Onda sam u borbi, borba završi, onda bi Joe Rogan došao do mene i u mikrofon bih morao viknuti ‘Akhmat Sila‘.‘‘

‘‘Čovječe, kad bih to rekao… Predsjednik bi me nazvao i bio oduševljen, i rekao bi mi kad dođem doma, da odem i kupim si auto koji god želim, da će mi ga dati kao poklon. Rekao sam da to ne mogu prihvatiti, a on je rekao da itekako mogu. Onda sam otišao i kupio si Mercedes‘‘, nastavio je Werdum.

Inače, ‘Akhmat Sila‘ je ratni povik kojeg je popularizirao upravo Kadyrov. Može se prevesti kao ‘Akhmatova snaga‘, a izgovara se u čast Ramzanovog oca koji je ubijen 2004. godine.

Linker
15. travanj 2024 00:29