Ostalo

Fedor Emelianenko dao je mišljenje o ring djevojkama: ‘Trebale bi se pristojnije oblačiti‘

Fedor Emelianenko
 TASS/TASS/Profimedia
44-godišnji ruski borac nije bio pretjerano rječit po pitanju važnosti ring djevojki u sportu

Jedan od najvećih MMA boraca u povijesti Fedor Emelianenko posljednji je u nizu MMA lica koji se dotaknuo teme ring djevojaka. Sve je započelo krajem kolovoza kada je Khabib Nurmagomedov na jednoj konferenciji za medije rekao kako ih smatra najbeskorisnijim osobama u borilačkom sportu te da apsolutno ne vidi njihov smisao.

Redom su se oglašavale neke od UFC-ovih Octagon djevojki kao što je Arianny Celeste, zatim ruska boksačica Angelina Semenova koja je Dagestancu poručila da je 21. stoljeće te da se ostavi seksizma na koji je naučen u dagestanskim brdima. Prije nekoliko dana u obranu ring djevojki stala je i UFC-ova prvakinja muha kategorije Valentine Shevchenko koja je objasnila kako su ring djevojke tradicija i od početka su prisutne u borilačkom sportu.

Fedor Emelianenko negdje je između. Ring djevojke ne predstavljaju mu naročitu smetnju niti je izrazio mišljenje da ih se ukloni iz sporta, no dao je određenu primjedbu na njihov način odijevanja.

''Te cure nose table i pokazuju koja je runda. Jedina stvar koju treba promijeniti jeste da bi se trebale pristojnije oblačiti.'', rekao je Fedor, a na dodatne upite novinara koji je tražio nešto opsežniji odgovor, ''Last Emperor'' je rekao

''Imam dovoljno problema i afera u mom timu i obitelji tako da mi ne treba punjenje glave tim glupostima.''

Jedan od pionira i velikana ovog sporta očito ne vidi nikakav značaj same rasprave oko ring djevojki i s toga je na takav način i pristupio prilikom osvrta. Khabib Nurmagomedov podigao je puno prašine svojim izjavama, a čini se kako ćemo kroz naredni period čuti mišljenja još nekolicine boraca i poznatih MMA lica.

Linker
09. travanj 2024 00:13