Ostalo

Fedor nakon borbe rekao da je ipak sretan: ‘Hvala vam svima, dirnulo me je kad sam vidio kako me podržavate‘

 Fedor Emelianenko

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Iako je od Badera izgubio po drugi put, Fedor ne žali za ničim jer je imao uistinu veliku i bogatu karijeru

Legendarni Fedor Emelianenko se noćas oprostio od profesionalnog MMA sporta, a nažalost je poražen u svom oproštajnom meču. Ryan Bader ga je dosta lagano pobijedio tehničkim nokautom u prvoj rundi, a Fedor je, očekivano, nakon poraza skinuo rukavice i ostavio ih u kavezu.

23 godine karijere i epitet jednog od najboljih je nešto što će Fedora uvijek krasiti, a treba mu i odati priznanje jer je za oproštajni meč uzeo najboljeg teškaša kojeg Bellator može ponuditi. Bez obzira na poraz, Fedor je zadržao vedar duh te je rekao kako ga je dodirnula publika i podrška njegovog tima:

‘‘S jedne strane sam, naravno, tužan zato što nisam uspio isporučiti ono po što sam došao. No s druge strane sam bio sretan kad sam vidio kako ljudi navijaju za mene i sve ove veterane koji su sa mnom hodali ovih više od 20 godina. Ja sam sretan, jako sam sretan kad vidim ove borce kako me podupiru. Hvala vam svima‘‘, rekao je Fedor na press konferenciji nakon borbe.

U Fedorovu čast Bellator je pozvao sljedeće legende: Marka Colemana, Dana Handersona, Chaela Sonnena, Josha Barnetta, Randyja Couturea, Roycea Graciea, Matta Hughesa, ‘‘Rampagea‘‘ Jacksona i Franka Shamrocka. Svi su mu se oni kasnije pridružili u kavezu kako bi bili uz njega u trenutku kada ostavlja rukavice, tako da je to bio jedan jako lijep čin od strane Bellatora.

Kada se sve zbroji i oduzme, Fedor je imao jako bogatu karijeru te ga se dugo vremena smatralo najboljim na svijetu. Svojim rezultatima je to i potvrđivao, no nakon nekog vremena godine jednostavno sustignu svakog borca tako da dođe vrijeme za borilačku mirovinu.

Linker
11. travanj 2024 01:17