Ostalo

Fedor otkrio da ne žali što se nikad nije borio u UFC-u: Prisjetio se i sastanka s Danom Whiteom

Fedor Emeliananko

 Matt Davies/Zuma Press/Profimedia
Dana mu je ponudio ugovor dok je još bio potpisan za Strikeforce, no njemu ne smeta što se nikad nije okušao u UFC-u

Legendarnog Fedora Emelianenka ove subote čeka posljednji meč u karijeri. Nakon 23 godine karijere stekao je status prave ikone borilačkog sporta, no godine ipak čine svoje te je odlučio kako je vrijeme da napokon objesi rukavice o klin. Bellator 290 je priredba na kojoj nastupa, a protivnik mu je stari znanac.

Bitna stvar u cijeloj priči je da Fedor nije izabrao laganog protivnika, nego legitimnog prvaka teške kategorije Ryana Badera, što zaslužuje naklon. Ukoliko u svojoj posljednjoj borbi dođe do pojasa, to će uistinu biti velika stvar te referenca mnogima koji ga smatraju najvećim svih vremena.

Iako jako puno fanova Fedora smatra najvećim, ono što mu se često predbacuje je činjenica da se nikad nije borio u UFC-u među najjačom konkurencijom. Upravo je o tome sinoć govorio Fedor kad je gostovao u ‘‘The MMA Houru‘‘ kod Ariela Helwanija:

‘‘Ja na to gledam iz malo drugačije perspektive. Da se trebalo dogoditi, već bi se dogodilo. Nije se dogodilo, dakle nije ni trebalo. U svojoj karijeri sam se borio sa mnogo UFC prvaka i pobijedio sam ih sve, tako da me iskreno ne dira previše to što se nikad nisam borio tamo‘‘, rekao je Fedor.

Prisjetio se i sastanka sa Danom Whiteom:

‘‘Jednom smo se upoznali. Ne znam koja je bila poanta sastanka. Imao sam važeći ugovor sa Strikeforceom kada mi je Dana ponudio ugovor s UFC-om. Da sam tada potpisao ugovor, zaglavio bih i morao na sud. Ne bih se mogao boriti ni za UFC ni za Strikeforce. To je bilo kad sam bio na odmoru na jednom otoku, onda je Dana došao. Ništa dobro‘‘, dodao je.

Iako se nije borio u UFC-u, Fedor je svejedno istinska legenda i uzor brojnim generacijama koje su odrasle uz njegove borbe.

Linker
22. travanj 2024 05:00