Ostalo

(FOTO) Bellatorova kolumbijska ljepotica potpisala novi ugovor s promocijom

Alejandra Lara
 screenshot/Youtube
Bellator je potpisao nastavak suradnje s jednom od svojih najvećih zvijezda u izgradnji. Radi se o mladoj i sve popularnijoj kolumbijskoj borkinji, Alejandri Lara.

25-godišnja Lara (9-3, 3-2 Bellator) u promociju je pristigla krajem 2017. godine, a na glasu je od početka bila kao jedna od najtalentiranijih borkinja na svijetu. U prvom nastupu savladala je Lenu Ovchinyikovu, a promocija joj je odmah odlučila dati priliku boriti se za naslov muha kategorije. Pokušaj da tako izgrade superzvijezdu im nije uspio, budući da je poražena od Ilime Lei MacFarlane polugom na ruci u trećoj rundi.

Sve je još lošije po ovu Kolumbijku izgledalo nakon što je protiv Juliane Velasquez upisala drugi poraz u nizu. Bila je blizu, ali podijeljena sudačka odluka ipak je otišla njenoj protivnici. Bilo je to krajem 2018. godine, da bi nakon toga uzela pauzu i vratila se tek u kolovozu 2019. te je odmah upisala pobjedu nad Taylor Turner. Novi sjajan nastup odradila je 20. prosinca na havajskoj priredbi gdje je savladala iskusnu Vetu Arteagu.

Dva sjajna posljednja nastupa donijela su ovoj djevojci novi ugovor s promocijom. On bi prema dostupnim informacijama trebao biti na šest borbi, a uključuje i nastup na idućem velikom Bellatorovom turniru. On bi se ove godine trebao održati upravo u ženskoj muha kategoriji i Lara će tamo biti jedna od glavnih zvijezda.

Oko ove djevojke postoji još nekoliko vrlo zanimljivih podataka. Iz Kolumbije je izašla kao jedna od zapravo dvije djevojke ogromnog potencijala. Druga je tri godine mlađa Sabina Mazo koja se bori u UFC-u. Njih dvije međusobno su se borile 2015. godine, kad je tada 18-godišnja Mazo iznenadila pobjedom u svom profesionalnom debi nastupu. U domovini se njihove karijere usporedno prate te njihovi sunarodnjaci vjeruju da bi se zajedno mogle naći na vrhu dvije najveće svjetske MMA promocije.

Osim toga, lijepu Laru rijetko tko izostavio s popisa najljepših MMA borkinja i to je svakako još jedan razlog zašto je Bellator odlučio zadržati ju u svojim redovima. Već smo kroz noviju povijest vidjeli kako je izgled vrlo bitan faktor kod stvaranja ženskih MMA zvijezda. Osim toga, ispred ove djevojke su najbolje borilačke godine i nova borba za titulu je realnost.

Linker
18. travanj 2024 20:26