Ostalo

(FOTO) Borcu na BKFC-ovoj priredbi oko je doslovno eksplodiralo

Jordan Nash

 screenshot (YouTube, BKFC)
Ozljeda Jordana Nasha svakako je jedna od najružnijih koje smo mogli vidjeti u borilačkom sportu

Bare knuckle boks često se susreće s komentarima kako je riječ o sportu koji nije trebao biti ponovno legaliziran, odnosno o vrsti boksa koja nema nikakvog smisla niti veze s pravim sportom. Oni koji su tog stava većinom isti iznose smatrajući borbu golim šakama suviše brutalnom.

Ranije ove godine, borac BKFC organizacije Justin Thornton je preminuo šest tjedana nakon što je teško nokautiran na njihovoj priredbi, a ranije smo viđali i vrlo ružne ozljede boraca koji su često završavali krvavi ili s velikim brojem posjekotina po licu. Ipak, ovo što se dogodilo Jordanu Nashu nešto je što moramo priznati da do sada nismo vidjeli.

Ovom borcu, koji je do sada u boksu bez rukavica bio na omjeru od dvije pobjede i bez poraza, u borbi protiv Noaha Cuttera je oko doslovno eksplodiralo. U jednom trenutku primio je udarac, a scene koje su se pojavile nakon toga nisu za svačije oči. Organizacija i Fite TV, koji je zadužen za prijenose priredbu, fotografije Nashevog oka su objavili pa kasnije uklonili, no zato je tu Caposa, na čijem je Twitteru fotografija ipak ostala.

Zbog sadržaja fotografije nismo ju ubacili direktno u članak, a ako ju ipak želite pogledati možete kliknuti OVDJE.

Borba je naravno prekinuta, a Nashu je pružena hitna liječnička pomoć. Vjerujemo kako je njemu i njegovom timu činjenica da je upisao poraz tehničkim nokautom zapravo bila najmanje bitna.

Zanimljivo, Nash je tik pred priredbu na svom Instagramu postavio najavu uz komentar "promijeni mu lice poput kirurga". Na kraju je više nego očito kako je to njemu napravio njegov protivnik.

Nema sumnje kako će nakon ovoga kritike prema BKFC promociji i njihovom sportu biti još žešće. Isto tako, jasno je da će se nekima upravo ovakve stvari svidjeti. Uostalom, gotovo svaka roba ima svog kupca pa tako i BFKC. Pitanje je samo hoće li pritisak prema komisijama biti nakon ovoga još žešći. Bare knuckle je legaliziran u nekoliko saveznih američkih država, ali dovoljno da promocija Davida Feldmana može neometano raditi svoj posao.

Linker
22. travanj 2024 09:26