Ostalo

(FOTO) Nick Newell potpisao dugoročni ugovor s Bellatorom

Nick Newell
 Ilustracija
Baš kao što je to predsjednik Bellatora nedavno najavio, njegova promocija će još godinama poslovati s Nickom Newellom. On se, naime, sam na društvenim mrežama pohvalio potpisivanjem ugovora na četiri borbe s velikom organizacijom.

Debi je odradio s ugovorom na samo jedan meč, a upravo o tom dvoboju je ovisila Newellova budućnost s Cokerom. Osim što je pobijedio i bio vrlo uvjerljiv, ovaj MMA borac s invaliditetom je impresionirao Cokera na zajedničkom druženju ispričavši mu svoju životnu priču.

"Drago mi je da sam i službeno dio Bellatorove obitelji. Hvala ti Scott Coker, Ali Abdelaziz i svi ostali koji ste mi pomogli. Ne mogu dočekati da najvim svoju iduću borbu", napisao je Newell obavivši uz ovu poruku i fotografiju na kojoj potpisuje ugovor.

Od kada se pojavio na MMA sceni Newell izaziva oprečne reakcije. Njegova dostignuća su iznimna i vrijedna divljenja, no Newell je riskantna investicija čega je UFC itekako bio svjestan. U konačnici su mu pružili priliku kroz "Contender" seriju, koju on sam nije uspio iskoristiti. Prilika je sada stigla u Bellatoru.

"Reći ću vam iskreno. Ovo je prvi put da sam zaista sjeo s Nickom i popričao. Njegova životna priča je nevjerojatna. To je čovjek s nevjerojatnom radnom etikom i neslomljivim duhom, koji je kroz svoj težak put razvio strašan karakter", izjavio je nedavno Coker povodom produljenja suradnje s Newellom.

"Želim mu pomoći da nastavi biti ovako uspješan. Želim da nastavi svoj put prema konačnom cilju, a to je prilika da osvoji pojas prvaka. Nakon što smo se sastali, potpuno sam promijenio mišljenje o čitavoj situaciji. On je MMA borac, ja ga želim poduprijeti i dat mu priliku koju zaslužuje", dodao je predsjednik Bellatora.

33-godišnji Amerikanac u ovom trenutku ima 16 pobjeda i samo 2 poraza u profesionalnoj karijeri. Prvi poraz je stigao u meču za WSOF naslov protiv Justina Gaethjea, a drugi, onaj koji mu je uništio nade da bi mogao postati dio UFC-a, protiv Alexa Munoza.

"Trenutačno razgovaramo o ugovoru na više borbi i vjerujte mi kada kažem da ćemo dugi niz godina biti u Nick Newell biznisu", zaključio je tada Coker.

Linker
19. travanj 2024 10:10