Ostalo

Francis Ngannou dan prije borbe skoro je otkazao nastup: ‘Išli smo u bolnicu, ali nije bilo ništa. Međutim, bilo je jako bolno‘

Francis Ngannou

 AFP/AFP/Profimedia
Francis je i unatoč ozljedi uspio u potpunosti nadvladati Ferreiru, a sada će biti zanimljivo s kim će ga PFL upariti u sljedećem meču

Proteklog vikenda Francis Ngannou imao je svoj prvi nastup u MMA-u nakon skoro tri godine. Bio je to dugo očekivani debi za PFL, za kojeg je potpisao nakon što se rastao od UFC-a i njegovog vodstva na ne tako prijateljski način. Njegov protivnik, Renan Ferreira, u ovom meču nije imao nikakve šanse.

Međutim, nije sve teklo tako glatko za Ngannoua. Jučer je njegov trener otkrio kako se Francis borio ozlijeđen, točnije, u meč je ušao s ozlijeđenim rebrom. Iste teme jučer se dotaknuo i sam Francis koji je priznao da se u petak, dan prije meča, premišljao da ga otkaže.

‘‘Ponekad je dobro ići korak po korak. Neki dani su teži od drugih, tako da si ponekad morate reći da se morate izboriti s tim danom i da ćete vidjeti sutra. Čak i kad sam sletio u Rijad, u četvrtak navečer, sutradan ujutro u petak, razmišljao sam o otkazivanju borbe. Rebro me jako boljelo. Otišli smo u bolnicu, no nije bilo ništa, samo bol‘‘, rekao je Francis jučer u svlačionici.

‘‘Nisam razmišljao samo o pobjedi, razmišljao sam da se borim za sina. Održavati sjećanje na njega je najbolji osjećaj, osigurati da ga ljudi zapamte‘‘, dodao je na kraju.

Francis je i unatoč ozljedi uspio u potpunosti nadvladati Ferreiru, a sada će biti zanimljivo s kim će ga PFL upariti u sljedećem meču. Nakon borbe nije prozvao nikoga, tako da vjerojatno želi ostaviti opcije otvorene zajedno s organizacijom. Kako god, jedva čekamo sljedeći nastup i trenutak kada ćemo saznati idućeg protivnika.

Linker
21. listopad 2024 08:25