Ostalo

Ngannouov trener otkrio kakvu je ozljedu Francis imao: ‘Mislio sam da Ferreira duguje novac sudcu...‘

Ngannou vs. Ferreira

 - Afp
Nicksick je više puta istaknuo kako mu nije jasno zašto je dotični sudac (Dan Miragliotta) dopustio toliko nepotrebne štete prema Renanu Ferreiri

Francis Ngannou, poznat pod nadimkom "The Predator," sinoć se trijumfalno vratio na MMA scenu, ostvarivši brutalan nokaut u prvoj rundi protiv 203 centimetra visokog Renana Ferreire. U glavnoj borbi večeri, Ngannou je demonstrirao zašto je i dalje jedan od najopasnijih teškaša na planeti, koristeći svoje zloglasne "ground-and-pound" udarce koji su odjeknuli cijelim borilištem.

Međutim, iako je Ngannouva izvedba bila neupitno impresivna, završetak borbe nije prošao bez kontroverzi. Nekoliko njegovih snažnih udaraca činilo se da su pogodili stražnji dio Ferreirine glave, što je izazvalo rasprave među fanovima. Na društvenim mrežama, ubrzo su se pojavile tvrdnje kako je Ngannouva pobjeda bila rezultat ilegalnih udaraca te da je borba trebala biti prekinuta drugačije.

Neki su čak sugerirali da je "The Predator" trebao biti diskvalificiran zbog tih navodnih prekršaja. "Iskreno, nisam primijetio ništa nepropisno," izjavio je Ngannouov glavni trener Eric Nicksick u intervjuu za MMA Junkie. On je dodao kako bi se borba možda trebala zaustaviti mnogo ranije, s obzirom na razinu štete koju je Ferreira trpio prije nego što su udarci završili borbu.

"Ako su ti udarci zaista bili ilegalni, trebat ćemo ponovno pogledati snimku. No, realno gledano, meč se mogao prekinuti puno ranije. Nisam vidio ništa što bi ukazivalo na to da su udarci bili direktno u stražnji dio glave," rekao je Nicksick. U jednom trenutku, Nicksick je već skočio na noge, uvjeren da je borba gotova, no sudac Dan Miragliotta dozvolio je da akcija potraje još nekoliko trenutaka.

"Nisam mogao vjerovati, mislio sam da je gotovo," dodao je Nicksick uz osmijeh. "Rekao sam sebi: ‘Ovaj čovjek mora da duguje Miragliotti novac,‘ pa sam sjeo i nastavio gledati kako Renan prima teške udarce."

Neposredno prije završnog udarca, Ferreira je s poda pokušavao nekoliko "submissiona", uključujući pokušaj gušenja u trokutu. Iako je u jednom trenutku izgledalo opasno, Nicksick je znao da Ngannou može naći izlaz. "Trokut je bio jedina stvar koja nas je zabrinjavala, ali kada je Francis uspostavio kontrolu i stabilizirao poziciju, znali smo da će se izvući."

Nakon teške borbe, koja je završila nešto kontroverznije nego što se očekivalo, Ngannou je otkrio da je tijekom priprema imao ozbiljnu ozljedu rebra. Trener Nicksick je kasnije objasnio koliko je ozljeda utjecala na pripreme, ali naglasio da je Ngannou bio odlučan nastaviti.

"Bilo je dovoljno loše da razmisli o povlačenju, ali znajući Francisa, njegova odlučnost je prevladala," rekao je Nicksick. "Nije prvi put da se suočava s ozljedama; podsjetimo se kako je nastupio u borbi protiv Ciryl Ganea s ozlijeđenim koljenom. Ovo je bila drugačija vrsta boli, ali njegov borilački duh ostaje neuništiv."

Ngannou je još jednom dokazao zašto je strah i trepet u teškoj kategoriji, a njegova pobjeda nad Ferreirom dodatno učvršćuje njegovu ostavštinu u svoj dubini svijeta borilačkih sportova.

Linker
21. listopad 2024 08:25