Ostalo

Francis Ngannou se večeras bori za svog tragično preminulog sina: Pogledajte kakvu mu je tetovažu posvetio

Francis Ngannou (tetovaža na lijevom bicepsu)

 SCREENSHOOT (DAZN)
Postoje neke stvari koje su daleko veće od samog sporta, a ovo je jedna od tih

Francis Ngannou, "The Predator," vraća se u MMA kavez s težinom većom od titule – nosi sa sobom sjećanje na tragičan gubitak svog sina Kobea, čija smrt ostavlja dubok emocionalni trag. Nakon što je svijet šokirao svojim prijelazom u PFL i zaradio milijune boksajući protiv velikana poput Tysona Furyja i Anthonyja Joshue, Ngannou je spreman zakoračiti u borbu kakvu još nije iskusio – borbu za čast i sjećanje na voljenog sina.

Ngannou nije kročio u MMA od siječnja 2022. kada je porazio Ciryla Ganea i obranio pojas UFC prvaka teške kategorije, ali sada je spreman vratiti se tamo gdje pripada – u kavez. No, ovaj put motivacija dolazi iz puno dubljeg izvora. Tragedija koja ga je pogodila u travnju, kada je njegov 15-mjesečni sin Kobe preminuo od rijetke malformacije mozga, oblikovala je Ngannouov povratak.

Njegova večerašnja borba na PFL Super Fights priredbi "Battle of the Giants" u Saudijskoj Arabiji, gdje će se suočiti s brazilskim nokaut majstorom Renanom Ferreirom, sada je više od običnog sportskog nadmetanja. Na vaganju, Ngannou je pokazao svoju novu tetovažu – ime njegova sina Kobea, uz sliku ptice u letu. Ova emotivna gesta prošla je isprva nezapaženo, ali brzo su je primijetili njegovi obožavatelji.

image

Francis Ngannou

SCREENSHOOT (X)

"Srceparajuće," napisao je jedan obožavatelj, dok je drugi dodao: "Nitko ne bi trebao ulaziti u borbu s čovjekom koji nosi ovakvu vrstu boli i motivacije." U trenucima gubitka, neki nađu snagu u svojoj boli, a čini se da je upravo to slučaj s Ngannouom.

Ngannou je u emotivnom razgovoru za CNN Sport priznao da je jedini način na koji može odati počast svom sinu nastavak borbi: "Najbolji način da mu odam počast, da ga počastim, je da nastavim raditi nešto pozitivno. Da prestanem boriti, to bi značilo odustati. A ja ne odustajem."

Kao čovjek koji je prošao kroz mnoge prepreke u svom životu, Ngannou sada ulazi u novu borbu, ne samo za pobjedu, nego za sjećanje na svoga sina – "kralja" koji je otišao prerano. Taj "kraljevski" duh vodit će ga kroz svaki udarac, svaki pokret u kavezu, dok se bori za nešto puno veće od titula – bori se za svoju obitelj, za ljubav, za sjećanje.

U ringu s Renanom Ferreirom, svi pogledi bit će uprti u Ngannoua. Bez obzira na ishod, borba će ostaviti trag, jer u ovim trenutcima, pobjede se ne mjere samo po poenima ili udarcima, nego po snazi koju nosiš u srcu.

Linker
20. listopad 2024 07:34