Ostalo

Gable Steveson ipak ne prelazi u MMA: zlatni olimpijac odlučio se za WWE

Gable Steveson
 JACK GUEZ Afp
Čini se kako će MMA karijera sjajnog hrvača ipak pričekati neko vrijeme

Puno je medijske pažnje proteklih tjedana privlačio američki freestyle hrvač Gable Steveson. 21-godišnjak je na Igrama u Tokiju osvojio zlato, a do pobjede u finalu došao je rušenjem točno dvije desetinke prije kraja meča. Steveson je zlatom u superteškoj kategoriji postao tek drugi Amerikanac s olimpijskim zlatom u superteškoj kategoriji freestyle hrvanja nakon Brucea Baumgartnera koji je to uspio 1992. godine u Barceloni.

Ekspresno je mladi Steveson postao zvijezda, a dodatnu pažnju privukao je svojim interesom za MMA. Špekuliralo se kako bi ga mogli potpisati UFC ili Bellator, a razni bivši i sadašnji profesionalni MMA borci javno su komentirali kako mladi hrvač može ubrzo postati UFC-ovim prvakom. Ipak, prema informacijama portala Wrestling Observer, čini se kako zlatni s Igara u Tokiju zasad neće nastupati u MMA-u nego u profesionalnom hrvanju. Naime, Gable Steveson navodno je potpisao ugovor za WWE (World Wrestling Entertainment). Mladi hrvač odradio je sastanak s Vinceom McMahoneom, čelnim čovjekom WWE-ja te su navodno dogovorili suradnju. Steveson je čak i potvrdio nekakvo potpisivanje ugovora na svom Twitter profilu prije tri dana.

''Upravo sam stavio olovku na papir (upravo je potpisao ugovor)''

Kurt Angle jedan je od poznatih primjera koji je također išao tim putem. Angle je 2000. godine u Sydneyju postao olimpijskim prvakom u kategoriji do 100 kilograma, no mnogi ga puno bolje znaju po nastupima u profesionalnom hrvanju. Gable Steveson sigurno će dobro zaraditi te će dodatno izgraditi svoje ime i popularnost nastupajući za WWE, a s obzirom da mu je tek 21 godina, vremena za MMA zasigurno ima.

Linker
20. travanj 2024 07:28