Ostalo

Gegard Mousasi progovorio o Yoelu Romeru: ‘Tko se želi boriti protiv njega? On je čudovište‘

Yoel Romero
 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Bellatorov prvak srednje kategorije progovorio je o mogućim prijetnjama u srednjoj kategoriji

Drugi puta u karijeri Gegard Mousasi (47-7-2) došao je do Bellatorova pojasa srednje kategorije. Prvi puta titulu je osvojio u svibnju 2018. godine savladavši Rafaela Carvalha, no u lipnju 2019. Rafael Lovato Jr. postaje prvakom nakon što je većinskom odlukom sudaca pobijedio Gegarda. Međutim, neporaženi Lovato (10-0-0) abdicirao je s Bellatorovog trona jer mu je dijagnosticiran kavernom mozga te nije poznato hoće li se ikada više boriti iako Amerikanac ima želju odraditi oproštajnu borbu.

Gegard Mousasi u međuvremenu vratio je pojas prvaka srednje kategorije u listopadu 2020. godine. Douglas Lima i Gegard borili su se za upražnjeno mjesto prvaka, a Mousasi je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. U noći s petka na subotu Gegarda čeka obrana titule, a protivnik će mu biti John Salter (18-4-0). Radi se o borcu koji je trenutno u nizu od tri pobjede, a Gegard Mousasi nije siguran što slijedi nakon toga.

''Salter je prvi izazivač. Ne znam koga Bellator ima u srednjoj kategoriji. Salter je jedini tip za kojeg sam znao da ćemo se boriti. Trenutno nema velikih imena u Bellatoru. Yoel Romero je veliko ime no on dolazi nakon tri poraza zaredom. Često se događa da se borci već nakon jedne pobjede bore za titulu, stoga ne znam tko bi mogao biti idući (nakon Saltera).'' rekao je Gegard za MMA Junkie.

image
Gegard Mousasi
Screenshot (youtube, Bellator)

Treba uzeti u obzir kako je Romero prešao iz UFC-a, a tri poraza koja je pretrpio dogodila su se protiv ponajboljih boraca na svijetu (Israel Adesanya, Robert Whittaker i Paulo Costa). Unatoč gubitničkom nizu, Mousasi i dalje poštuje Romera te ga vidi kao pravu prijetnju.

''Tko se želi boriti protiv Yoela Romera? On je čudovište. Međutim, on je u Bellatoru i ako planira nastupati u srednjoj kategoriji, borit ćemo se. Ja sam borac, dajte mi ugovor i borit ću se.'', dodao je Gegard koji djeluje zainteresirano za borbu protiv Kubanca.

36-godišnji Mousasi dotaknuo se još jednog potencijalnog protivnika. Radi se o Austinu Vanderfordu (11-0-0, 5-0 Bellator), neporaženom borcu kojeg unatoč sjajnim nastupima mnogi i dalje poznaju kao ''Mr. VanZanta'' jer se radi o suprugu poznate borkinje Paige VanZant. Sama Paige prije nekoliko dana odradila je Q&A s pratiteljima na Instagramu i pritom je rekla kako će Austinova iduća borba biti za titulu. Iako službene potvrde oko toga nema, naročito jer borba Saltera i Mousasija tek slijedi, Gegard se također osvrnuo na Vanderforda i njegov potencijalni napad na titulu.

''Donekle sam pogledao njegovu zadnju borbu (protiv Fabiana Edwardsa). On je dobar, definitivno je težak protivnik. Neporažen je, no nije testiran protiv poznatijih boraca. Ne znam, ako je on idući, borit ćemo se.''

Mousasija ipak prije svega čeka Bellator 264 priredba i borba protiv Johna Saltera, a onda će moći razgovarati o idućem protivniku i izazivačima za titulu. Borba Gegarda i Yoela Romera svakako bi bila velika stvar za Bellator, no upitno je hoće li 44-godišnji Romero biti voljan skidati kilažu za srednju kategoriju, naročito uzmemo li u obzir da je trebao nastupiti u turniru poluteškaša. Međutim, niti Gegardu Mousasiju nije strana poluteška kategorija, a možda ovu sjajnu potencijalnu borbu budemo gledali u toj kategoriji.

Linker
23. travanj 2024 10:50