Ostalo

Vraća se strašni Kubanac: Yoel Romero i Phil Davis ovog vikenda predvode Bellator 266 priredbu

Yoel Romero
 Marcus Stevens/Zuma Press/Profimedia
Godina i pol prošla je od trenutno posljednjeg nastupa Romera koji je tada izgubio od Adesanyje

44-godišnji kubanski MMA borac Yoel Romero (13-5-0) ovog tjedna napokon bi trebao debitirati pod okriljem Bellatora. ''Soldier of God'' ugovor s Bellatorom potpisao je u prosincu prošle godine te je trebao nastupati u sklopu poluteškaškog Grand Prix turnira. Uparen je Romero s Anthonyjem ''Rumbleom'' Johnsonom u prvom krugu turnira i to je borba koju su mnogi željno iščekivali, no Kubanac je nastup morao otkazati zbog problema s okom.

Ovog vikenda Yoel Romero predvodit će Bellator 266 priredbu borbom protiv još jednog bivšeg UFC-ovog borca Phila Davisa (22-6-0, 9-3 Bellator). 36-godišnji ''Mr. Wonderful'' pod okriljem Bellatora debitirao je još 2015. godine, a iste godine osvojio je i Grand Prix u poluteškoj kategoriji. Godinu dana poslije okitio se i pojasom Bellatorova prvaka poluteške kategorije. Već u prvoj obrani titule porazio ga je Ryan Bader, a Davis je nakon toga upisao pet pobjeda i dva poraza. Oba puta izgubio je od Rusa Vadima Nemkova koji je aktualni prvak poluteške kategorije.

Rijetko tko rado pristaje na borbu protiv Yoela Romera, a Gegard Mousasi u kolovozu je za MMA Junkie izjavio:

''Tko se želi boriti protiv Yoela Romera? On je čudovište.''

Međutim, Phil Davis u intervjuu za BJPENN.com osvrnuo se na svog idućeg protivnika te je odgovorio na pitanje je li odmah pristao kada su mu ponudili strašnog Kubanca.

''Apsolutno. Ja sam htio samo velike borbe, najveća imena i najteže protivnike. Ovo je sjajna prilika za mene i idemo to odraditi. Neovisno o svemu, teško je pripremiti se za Yoela. On je moćan, vrlo eksplozivan i jako nezgodan protivnik. Mislim da će on forsirati borbu u stojci. Sumnjam da će pokušavati hrvati. Iako ima hrvačku bazu, on se ne služi time previše. Dojam je da on uvijek ide po nokaut. Međutim, ja sam svestran, ne umaram se lako i mogu borbu učiniti teškom za njega. Također, mogu primiti udarac i imam dobar rad nogu kojim se mogu izvući.'', objasnio je Davis.

Yoel Romero posljednja tri meča u UFC-u je izgubio, no porazi su došli protiv top boraca srednje kategorije kao što su Robert Whittaker, Paulo Costa i Israel Adesanya. Kubanac na pobjedu čeka od 2018. godine kada je brutalno nokautirao Lukea Rockholda. Sigurno će ''Soldier of God'' biti izrazito motiviran da s pobjedom započne svoju karijeru u Bellatoru. Phil Davis također je poražen u zadnjem nastupu od spomenutog Vadima Nemkova. Ta borba ujedno je bila jedan od četvrtfinalnih mečeva poluteškaškog Grand Prixa na kojemu je Romero morao otkazati nastup zbog ozljede oka. Bellator 266 priredba održati će se u subotu 18. rujna.

Linker
24. travanj 2024 20:15