Ostalo

Glavni čovjek ONE Championshipa: ‘Naša je promocija trenutačno najuzbudljivija, sve što gledate u UFC-u je traljavo!‘

 MATIJA DJANJESIC Cropix
‘U ONE-u vidite najbolje borce na planeti Zemlji‘

Chatri Sityodtong iz ONE Championshipa uvjeren je da njegov proizvod pruža više zabave od UFC-a. Priredba ONE Fight Night 14 vratila se u Singapur prošlog petka navečer po prvi put od ožujka, čineći to tek drugim događajem koji je ONE održao u zemlji koja je prije bila domaćin većini njegovih događaja. Tajlandski boksački stadion Lumpinee u Bangkoku uvelike je preuzeo ulogu matične baze ONE-a 2023. godine i isporučivao je događaj za događajem s bezbrojnim uzbudljivim borbama koje su činile svaki "card".

Možda je Sityodtongova najveća prodajna točka s ONE-om to što je evoluirao u sveukupnu promociju borilačkih vještina s više od samog MMA-a, uključujući tajlandski boks, kickboxing i mečeve u borbi. Uz upečatljivost kao jasan fokus u ONE-u, Sityodtong vjeruje da je dao jasnu prednost u odnosu na sve ostale.

“Mislim da će većina fanova sada reći da je ONE najuzbudljivija promocija, pogotovo ako gledate ONE Friday Fights. To su neke lude stvari i mislim da je Joe Rogan čak izašao jučer ili dan prije i rekao, ‘ONE ima najuzbudljiviji proizvod‘ i ja se slažem,” rekao je Sityodtong medijima nakon ONE Fight Night 14.

“Ono što vidite u, recimo, UFC-u, vrlo je traljavo, osrednje upečatljivo jer oni nisu ‘stojkaši‘. Tipični UFC borac je D-1 sveučilišni hrvač, 7-0 u manjim ligama, a onda malo napadaju i uđu u UFC. U ONE-u su svi ovi svjetski prvaci prije nego što stignu i već su višestruki svjetski prvaci na vrhuncu svoje karijere. Bilo tko od Anisse Meksen do Jonathana DiBelle, Rodtanga ili bilo kojeg od ovih legitimnih ubojica."

Istaknuo je i jedan detalj koji ih, po njegovom mišljenju, odvaja od UFC-a.

“To je ono što nas čini drugačijima. Ako pogledate naš popis, mislim da UFC ima oko 700 sportaša, a imamo i mi, ali ako pogledate broj naslova svjetskih prvaka koje su naši sportaši osvojili prije nego što su se pridružili ONE-u, to je kao pola organizacije. Odeš na UFC ili Bellator, to je možda 20, 30 maksimalno. Zato u tim organizacijama vidite puno neurednog jiu-jitsua, neurednog udaranja na niskoj razini, dok u ONE vidite samo najbolje na planeti Zemlji u svakoj od njihovih disciplina i naravno, MMA-u također. Najuzbudljiviji smo na cijelom svijetu”, zaključio je.

Linker
03. svibanj 2024 16:58