Ostalo

GSP se vraća natjecanju! Ponajveći borac u povijesti nastupit će na UFC-ovom eventu krajem godine

Georges St-Pierre

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Po mnogima najveći borac u povijesti ovog sporta odradit će meč, ali ne prema MMA pravilima

Povratak Jona Jonesa i povratak Conora McGregora dva su najveća povratka koja bismo trebali vidjeti ove godine u svijetu MMA-a. Jon Jones uspješno se vratio nakon tri godine pauze i u trećem mjesecu ove godine postao je UFC-ovim prvakom teške kategorije.

Kad je u pitanju povratak Conora McGregora, situacija zasad ne izgleda dobro. Najveća MMA zvijezda još uvijek se nije vratila USADA-inim antidopinškim testiranjima i njegov nastup tijekom ove kalendarske godine više je nego upitan. Ipak, vrati li se McGregor borbama ove godine, nema sumnje da će event na kojem nastupi biti uvjerljivo najgledaniji UFC-ov event u 2023. godini.

No, kad smo kod povrataka, sinoć je još jedan velikan ovog sporta najavio svoj povratak. Georges St-Pierre otkrio je kako se vraća natjecanjima, ali ipak se ne radi o povratku u MMA. Jedan od najvećih boraca u povijesti nastupit će 14. prosinca (12. mjesec) na UFC Fight Pass Invitational eventu. Radi se o UFC-ovim eventima u sklopu kojih se organiziraju ‘‘grappling‘‘ mečevi, a GSP tek treba saznati ime svog protivnika.

‘‘Trebao sa nešto. Sviđa mi se natjecateljski naboj i volio bih se vratiti, osjetiti taj adrenalin ponovno. Ovo je također opcija za borce koji se i dalje žele natjecati, zarađivati novac i zabavljati se s fanovima i UFC-ovom obitelji.‘‘, rekao je GSP u svom priopćenju.

St-Pierre iza sebe ima 28 profesionalnih MMA nastupa, a slavio je čak 26 puta. U dva navrata osvajao je titulu prvaka u velter kategoriji, a pojas je obranio ukupno devet puta. Krajem 2013. godine napustio je sport nakon pobjede nad Johnyjem Hendricksom, ali borbama se vratio u 11. mjesecu 2017. godine. GSP-ju se tada pružila prilika za napad na titulu u srednjoj kategoriji, a ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi porazio je Michaela Bispinga. Nakon osvajanja titule u srednjoj kategoriji, GSP više nije nastupao u MMA borbama.

Nešto više od šest godina nakon svog posljednjeg MMA nastupa, GSP će se vratiti profesionalnom nastupanju, ali kao što smo već naveli, bit će to ‘‘grappling‘‘ meč. Ne sumnjamo da će mu UFC pronaći vrlo zanimljivog protivnika, a MMA fanovi silno će priželjkivati da protivnik bude Khabib Nurmagomedov. Hoće li UFC uspjeti ugovoriti takav ‘‘grappling‘‘ meč, vrijeme će pokazati.

Linker
28. travanj 2024 04:20