Ostalo

Hafthor Bjornsson u dvije godine izgubio je 60 kilograma: ‘Ovo su dva čovjeka‘

Hafthor Bjornsson

 Instagram
Gotovo nevjerojatnu transformaciju napravio je nekadašnji najjači čovjek na svijetu

Hafþór Júlíus Björnsson jedan je od najuspješnijih "strongmana" u povijesti natjecanja za najjačeg čovjeka na svijetu. U vrijeme svojih najboljih rezultata, danas 33-godišnji 206 centimetara visoki Islanđanin težio je preko 200 kilograma, a rezultati koje je postizao svojom snagom bili su nevjerojatni. Ovaj bivši košarkaš 2008. godine napustio je zbog ozljede zgloba svoj inicijalni sport, a onda je od 2012. do 2019. godine osam puta u nizu bio osvajač World's Strongest Man medalje, jednom i one zlatnog sjaja.

Posljednje natjecanje odradio je 2019. godine, kad je odlučio posvetiti se zdravom životu. Zasnovao je obitelj te u potpunosti promijenio svoju prehranu. Počeo je trenirati boks u kojem je krenuo i nastupati te je do sada odradio tri ekshibicijska meča, dva puta uz neodlučeni ishod, a jednom je upisao i pobjedu. Sve to velikim dijelom kao pripreme za boksački meč dva uspješna strongmana, u kojem će se suprotstaviti Eddieju Hallu.

Ipak, ono najvažnije je njegova fizička transformacija. Od početka 2020. godine, kad je započeo sa svojom današnjom dijetom, Hafthor je izgubio 60 kilograma. Kako je pokazao na Intagramu, s 205 na 145 i kako je sam u istoj objavi izjavio, od čiste snage prebacio se na čistu kondiciju i ne sakriva kako je sretniji nego ikad.

Što se tiče meča protiv Halla, on je prvobitno dogovoren još u studenom 2020. godine, ali se po pitanju datuma i dalje čekaju savršeni uvjeti. Posljednje informacije govore kako bi se meč mogao dogoditi krajem ožujka te da bi datum uskoro mogao biti službeno otkriven i potvrđen.

Linker
30. travanj 2024 10:23