Ostalo

(VIDEO) Ovakav cirkus ne viđate često: Ogromna Ruskinja borila se protiv 75-godišnjaka i njegovog unuka

Epic Fighting Championship

 Screenshot (youtube, Epic Fighting Championship)
Dojam je kako organizatori ove priredbe ne poznaju granice kreativnosti ali i bizarnosti

Bizarni MMA mečevi, sve su češća pojava u svijetu, a najčešće prednjače Rusi i Poljaci. Ovaj put Poljake stavljamo na čekanje, a u fokusu je ruska promocija Epic Fighting Championships.

Nevjerojatan ''freakshow'' složili su organizatori ove promocije. Naime, u srijedu se održala nova priredba pod njihovim okriljem, a među brojnim mečevima, gledatelji su imali priliku pogledati borbu 2 na 1. Ako mislite da je činjenica kako su se dva muškarca borila protiv žene najbizarnija stvar u svemu ovome, grdno se varate.

Naime, Yulia Mishko borila se protiv 75-godišnjeg Vladimira Spartaka. Međutim, kako je dotični gospodin prestar da bi se sam obračunao s Yulijom Mishko, morao mu je u pomoć priskočiti momak pod imenom (ili nadimkom?) ''Big Ibibob''. Inače, radi se o unuku 75-godišnjeg Spartaka. Tri runde trajao je ovaj meč, a unuk i njegov djed nisu uspjeli savladati puno težu protivnicu. Međutim, nije niti ona pobijedila njih jer je meč završio neriješenim ishodom. Inače, Yulia Mishko teška je 130 kilograma, dok su Spartak i ''Big Ibibob'' zajedno težili 137 kilograma.

Zanimljiva stvar je kako ovaj cirkus nije tu završio. Naime, organiziran je još jedan meč u kojem omjer snaga nije bio ravnopravan.

Borac imena Vitaly Bykov odlučio se obračunati protiv Ramzana Amsadoeva i Vladislava Popova istovremeno. Brzo se stekao dojam kako će Bykov pretrpiti teške batine u ovom meču, no zato je jedan od njegovih prijatelja uskočio u kavez te se priključio borbi. Sudac je pokušao odvojiti muškaraca koji je nepozvan uskočio u kavez, no ubrzo je stvar izmaknula kontroli i nastala je opća makljaža kojoj se pridružilo još nekoliko osoba.

Iako bi logičan slijed događaja bio da je meč prekinut i proglašen ''no contestom'', Epic Fighting Championship ne poznaje logične slijedove događaja. Borba se nastavila nakon što je ''višak osoba'' uklonjen iz kaveza. Popov i Amsadoev dominirali su, no Popov je na neki način uspio zaslužiti diskvalifikaciju u ovom meču. Hrabri Bykov zatim je savladao Amsadoeva kimurom u trećoj rundi i na neki ludi način, zapravo je slavio u meču protiv dvojice protivnika.

Kad pomislite da gore i suludije ne može, ova ruska promocija počasti nas borbom Grigoryja Chistyakova i Aleksandre Stepakove. Izuzev činjenice što se radi o borbi između muškarca i žene, zanimljiv je podatak kako je Chistyakov na vagi težio 200 kilograma, dok se Stepakova pojavila s 52 kilograma. Chistyakov se nije dao smesti svojom 150 kilograma teškom prednošću i uspio je pobijediti Stepakovu sudačkom odlukom. Nema veze što je na bodove, pobjeda se piše. Inače, Chistyakova se možda sjećate iz 2020. godine. Ovaj gorostas tada je težio 240-ak kilograma, no izgubio je u MMA borbi protiv Darine Mazdyuk koja je težila 62 kilograma (više o tom meču na LINKU). Čini se kako je napredovao ili je jednostavno protivnica ovaj put bila nešto lošija od prethodne.

Kompletnu priredbu u režiji ove ruske promocije, možete pogledati OVDJE.

Linker
08. svibanj 2024 14:01