Ostalo

Hrvatica kreirala jedan od najvećih preokreta u povijesti sporta! Na sekundu do kraja izvela neviđen pothvat

Sadea Bećirović

 HRVATSKI KARATE SAVEZ
U dvije različite akcije unutar sekunde i tri desetinke ostvarila je tri boda vrijedna pobjede

Jedna od priča prvog dana natjecanja na SP u karateu bila je borba naše Sadee Bećirović i Japanke Tsubate Kame u 2. kolu kategorije do 68 kg. U toj se borbi dogodio jedan od većih preokreta u povijesti karatea. Naime, samo 18 sekundi prije kraja borbe, Japanka je povela je protiv Sadee Bećirović 3-1. No, tek sekundu i tri desetinke do završetka Sadea je izjednačila na 3-3. Tu nije bio kraj, a uostalom našoj reprezentativki to ne bi bilo ni dostatno za pobjedu zbog pravila prvog osvojenog boda, kojeg je ostvarila Kama, pišu Sportske novosti.

U tom ludo kratkom vremenu, Sadea je uspjela nešto skoro pa neviđeno dotad. Ostvarila je bod, povela i pobijedila 4-3! Iznimna rijetkost, praktički neviđena u povijesti svjetskih prvenstava i ostalih karate natjecanja, da se u dvije različite akcije unutar sekunde i tri desetinke ostvare tri boda, još k tome vrijedna pobjede. Punog preokreta. Provjeravala se video-snimkom čak i mogućnost četvrtog boda japanske karatistice, ali rezultat je na kraju ostao nepromijenjen 4-3.

Šteta tek što ova pobjeda Sadee Bećirović nije bila i još malo "dugotrajnija" jer je u sljedećem nastupu, bila je to osmina finala, Marokanka Nisrine Brouk nakon vodstva naše reprezentativke 2-0, preokrenula u svoju korist do zaključnih 4-2. Kako Marokanka nije došla do finala, nije ni Sadea Bećirović mogla do repasaža za broncu. Ostala je ipak lijepa uspomena na raniji spektakularni obrat u rekordno malo vremena.

Linker
02. svibanj 2024 16:07