Ostalo

Hrvatska osvojila šest medalja na jakom turniru s gotovo 2000 sportašica i sportaša iz cijelog svijeta

Nika Karabatic

Izvanredan rezultat naših predstavnika na G2 turniru u Belgiji

Najjači ovogodišnji taekwondo turnir G2 kategorije održan je proteklog vikenda u belgijskom gradu Lommelu, a na natjecanju koje je okupilo gotovo 2000 sportašica i sportaša iz cijelog svijeta, briljirali su Hrvati. U domovinu su iz Belgije donijeli čak šest medalja. Od toga pet pripadaju borkinjama i borcima iz splitskog Marjana (naravno), dok je za još jednu zaslužan kninski klub, DIV, pišu Sportske novosti.

Krenimo redom. Oduševili su "klinci", točnije malodobne još djevojke koje se već nadmeću u seniorskom uzrastu. Nika Karabatić, inače službeno najperspektivnija sportašica Grada Splita osvojila je broncu u kategoriji do 57 kilograma, ali na koji način! Pobijedila je svjetsku i azijsku prvakinju, Kineskinju Luo Zongshi!

Zlatnu je kolajnu zato osvojila Mia Tukić, inače europska prvakinja do 21 godine kojoj je najveća konkurencija, klupska kolegica Ivani Duvančić, osvajačici svjetske i europske bronce. Nakon mladih snaga, za medalje su se pobrinule i one iskusnije. Dvostruka svjetska i europska prvakinja, najbolja sportašica Hrvatske Lena Stojković osvojila je brončanu medalju do 49 kg i to nakon što je u borbi za broncu pobijedila drugu klupsku kolegicu Brunu Duvančić.

Raspoložena je bila i olimpijska pobjednica iz Tokija, Matea Jelić koja je osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 73 kilograma kao i olimpijac Ivan Šapina kojem je srebro pripalo u kategoriji do 87 kilograma.

Kninjanin Josip Teskera upotpunio je hrvatsku kolekciju medalja u Belgiji osvojivši srebro u kategoriji do 54 kg. Sve u svemu, sjajan vikend u Belgiji.

Linker
27. travanj 2024 03:35