Ostalo

Jake Paul odgovorio na prozivku Chimaeva: ‘Ti si samo još jedan UFC borac koji misli da zna boksati‘

Jake Paul

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Čini se kako se i Khamzat Chimaev zainteresirao za meč protiv YouTubera

Popularnost nove UFC-ove senzacije Khamzata Chimaeva munjevito raste. Sukladno tome, Čečen postaje sve zainteresiraniji za brzorastući trend u borilačkim sportovima. Naime, Khamzat je putem Twittera počeo prozivati braću Paul, globalno poznate YouTubere koji sada pokušavaju izgraditi boksačku karijeru.

''Mogu uništiti oba tipa u istoj večeri.'', napisao je Čečen priloživši fotografiju na kojoj se nalaze braća Paul.

Khamzat se trenutno nada nastupiti u 12. mjesecu ove godine, nakon što je krajem listopada lakoćom savladao Li Jinglianga. Nije poznato s kime bi se Chimaev eventualno mogao boriti i hoće li mu čelnici UFC-a ispuniti želju za tako brzim idućim nastupom. Međutim, Chimaev očito krati vrijeme prozivajući YouTubere pa se na gore prikazanu objavu nadovezao još jednom.

''I oni to znaju (da ih mogu uništiti).'', napisao je Khamzat, a ovaj put objavio je fotografiju s jednog od treninga na kojemu se našao i Logan Paul.

Naravno da Jake Paul nije ostao dužan, odnosno nije mogao ignorirati ove prozivke. 24-godišnjak ima četiri profesionalna boksačka meča iza sebe (4-0), a krajem osmog mjeseca slavio je protiv bivšeg UFC-ova prvaka Tyrona Woodleyja. Jake voli provocirati UFC borce izjavama da oni zapravo ne znaju boksati, a to je učinio i ovaj put.

''Slušaj Kumquat (Khamzat)... Ti si samo još jedan UFC borac koji se pretvara da zna boksati. Sjedi, zašuti i moli se da budeš pošteno plaćen.'', uzvratio je YouTuber putem Twittera.

Chimaev je Paulu poručio da priča sranja te je priložio još jednu sliku, ovaj puta s fotošopiranim prepariranim glavama braće Paul.

Jasno je da popularnost Khamzata Chimaeva još nije niti blizu dovoljna da mu UFC dopusti ovakve egzibicije, naročito kada uzmemo u obzir nategnute odnose između braće Paul i predsjednika UFC-a Dane Whitea. Naravno, ovakve borbe nemaju niti smisla za Khamzata koji krupnim koracima grabi prema samom vrhu UFC-ove velter kategorije, a s vremenom bi mogao isto napraviti i u srednjoj kategoriji.

Što se popularnosti tiče, istina, Chimaev još nije mega-zvijezda unutar UFC-a, no zanimljiv je podatak kako borac s četiri UFC nastupa ima više pratitelja na Instagramu (2.8 milijuna), nego što ih ima Kamaru Usman (2.7 milijuna), jedan od najdominatnijih UFC-ovih prvaka.

Linker
19. travanj 2024 11:48