Ostalo

Jedan od najboljih europskih boraca iznenadio fanove i potpisao za Bellator

Soren Bak
 Instagram/Dolly Clew
Cage Warriors prvak lake i privremeni prvak perolake kategorije, Soren Bak, novi je član Bellatora. To je iznenadilo njegove fanove koji su ga vidjeli u UFC-u, no čini se kako je prelomila odluka da ga ne angažiraju za Fight Night koji se ovog vikenda održava u njegovoj domovini, Danskoj.

"Sad odlazim na odmor, a na telefon ću se javiti jedino ako zove Dana White", izjavio je 27-godišnji Soren Bak (13-1) u rujnu prošle godine, nakon što je u Liverpoolu osvojio Cage Warriors titulu lake kategorije tako što je savladao domaćeg ljubimca Paddyja Pimbletta. Poziv predsjednika UFC-a "True Viking" nije dočekao. U međuvremenu je osvojio i privremenu Cage Warriors titulu perolake kategorije, no poziv nije došao čak niti kad je UFC objavio kako će organizirati priredbu u njegovoj domovini, Danskoj. Bak je tako odlučio čekati i u tjednu kad se ta priredba održava potpisao je ugovor s najvećom konkurencijom.

Ovaj sjajni borac najavio je kako će u Bellatoru nastupati u lakoj kategoriji i da njegov pobjednički niz ništa ne znači te da se mora dokazivati od nule. Borit će se u kategoriji čiji je trenutni prvak Patricio Freire, a najveće zvijezde su Michael Chandler, Brent Primus, Patricky Freira, Brandon Girtz, Benson Henderson i Saad Awad.

Bak je najavio kako će u Bellatoru ići korak po korak, a krajnji mu je cilj minimalno izjednačiti uspjeh onom iz Cage Warriorsa. To bi značilo titula u dvije kategorije, što je svakako visoka ambicija. No, tko zna, možda mu je i dalje najveće želja nastupiti u UFC-ovom Octagonu. Naravno, to je nešto što u ovim okolnosti više neće glasno govoriti.

Linker
12. svibanj 2024 05:52