Ostalo

Jeremy Stephens pojačao PFL pred njihovu četvrtu turnirsku sezonu

Jeremy Stephens

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Kao što se moglo i očekivati, Jeremy Stephens nova je akviziacija Professional Fighting Leaguea

Prošlog mjeseca UFC je napustio jedan pravi starosjedioc, borac s čak 34 borbe u Octagonu, Jeremy Stephens. Nakon što u posljednjih šest borbi nije uspio doći do pobjede, odnosno pet puta je poražen, a jedna borba je poništena, nije se dogovorio s dugogodišnjim poslodavcem oko novog ugovora, nego će 35-godišnji Lil' Heathen sreću potražiti drugdje.

Čim je ova vijest izašla u javnost počelo se spominjati kako je pred potpisom ugovora s PFL-om, a sad se to i potvrdilo. Promocija je službeno potvrdila kako je on njihovo novo pojačanje za četvrtu sezonu te da će nastupati u lakoj kategoriji. To je kategorija u kojoj je započeo i završio svoj UFC put, iako je one najznačanije rezultate napravio u perolakoj, gdje je dugo vremena bio standardni Top 10 borac.

Stephens tako dolazi u kategoriju čiji će naslov pobjednika prošle sezone braniti Rausch Manfio, a u kojoj se nalaze borci poput Anthonyja Pettisa, Claya Collarda, Loika Radzabova, Oliviera Aubin Merciera te pobjednika prve dvije sezone, Natana Schultea. PFL-u je borac protiv njega svakako bio potreban, posebno jer je prošla sezone dobila kritike fanova za nedovoljan broj otvorenih i uzbudljivih borbi, a to je ono što Jeremy u pravilu nudi.

Član UFC-a bio je od 2007. godine, a kroz svoje vrijeme u promociji pobjeđivao je borce poput Rafaela Dos Anjosa, Dennisa Bermudeza, Darrena Elkinsa, Renana Baraoa i Josha Emmetta. Sad će pokušati u veteranskom razdoblju karijere još jednom oduševiti te doći do novčane nagrade od milijun dolara, koliko pripada PFL-ovim prvacima. No, put do toga itekako je težak, što su se prošle sezone uvjerili UFC-ovi bivši prvaci, Anthony Pettis i Rory MacDonald. Mi se svakako veselimo novoj sezoni i njegovim novim nastupima.

Linker
24. travanj 2024 03:19