UFC

Curtis Blaydes traži borbu protiv Ganea: ‘To je jedino logično‘

Curtis Blaydes

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nekoliko Top 10 UFC-ovih teškaša trenutno je bez ugovorene iduće borbe

Tek što se činilo kako se UFC-ova teška kategorija otvorila, time što je Francis Ngannou napokon odradio obranu titule prvake, situacija se vrlo brzo vratila u neizvjesnost.

Prvak je otkrio kako ima ozljedu zbog koje će morati na tretman te nakon toga na oporavak i da će sve trajati minimalno do jeseni. Tu je i njegova trenutno vrlo neizvjesna situacija po pitanju odnosa s UFC-om i novog ugovora te mnogi čak smatraju kako je to sve smišljeno. A morat će nešto uskoro smisliti i promocija, da divizija ne bi ponovno ostala na mjestu.

U međuvremenu bi se neke dobre borbe dale dogovoriti, a prijedlog za jednu iznio je Curtis Blaydes, koji dolazi iza pobjede nad Jairzinho Rozenstruikom. U namjeri da što brže osigurava poziciju izazivača, odlučio je zatražiti borbu protiv tek poraženog donedavnog privremenog prvaka, Ciryla Ganea.

"Ovo bi trebalo biti logično iduće uparivanje za nas obojicu", napisao je Blaydes, postavivši fotografiju sebe i Ganea, uz "hashtagove" kojima traži plesnog partnera, dodavši kako to ima smisla te kako se radi o kandidatima za napad na titulu teške kategorije.

Logika uistinu postoji. Gane je nakon poraza od Ngannoua ostao na mjestu prvog izazivača, dok iza sebe ima Stipu Miočića i Derricka Lewisa. Blaydes se nalazi iza njih na četvrtom mjestu. On je konstantno u vrhu, ali je do sada dva puta posrnuo kad je trebao napraviti ključan korak naprijed. Prvi put je to bilo u njegovoj drugoj borbi protiv Ngannoua, s kojim se prije toga u Zagrebu borio u svom UFC debiju, a drugi put protiv Lewisa, kad je poražen nokautom u borbi gdje je bio veliki favorit.

Ganeu je poraz od Ngannoua bio prvi u karijeri te svakako dobra lekcija. Gledajući da je još uvijek mlad te svakom borbom napreduje, u iduće dvije godine realno bi bilo očekivati još jedan njegov napad na titulu. Ono što ga u tome može onemogućiti je jedino pad u formi koji bi rezultirao nekim neočekivanim porazima.

Linker
19. travanj 2024 13:14