Ostalo

John Hathaway nevjerojatnom dominacijom vratio se MMA-u nakon više od osam godina pauze

John Hathaway

 Instagram (oktagon Mma)
35-godišnji engleski borac dugo je pauzirao zbog zdravstvenih problema

Krajem prošlog mjeseca pisali smo vam o povratku Johna Hathawayja u kavez. 35-godišnji britanski velteraš nekoć je bio vrlo perspektivan UFC-ov borac, ali zdravstveni problemi udaljili su ga iz kaveza na osam i pol godina.

2010. godine Hathawayju je dijagnosticirana Crohnova (Kronova) bolest, odnosno ulcerozni kolitis. Dijareja, krvarenja, grčevi u abdomenu, povišena temperatura, gubitak kilograma i malaksalost, samo neke su poteškoće koje to oboljenje nosi. Iako se bolest može kontrolirati, Hathwaway nakon teškog nokauta koji je pretrpio protiv Donga Hyun Kima više nije nastupao. Sve do proteklog vikenda.

John se nastupima vratio pod okriljem Oktagona, a u Frankfurtu ga je čekao Andre Ricardo (11-5-2). Jednoglasnom sudačkom odlukom (30-26 x2, 30-24) slavio je Hathaway i tako je upisao prvu pobjedu od devetog mjeseca 2012. godine.

Bio je to klasični nastup Johna Hathawayja. Hrvanje, odlična kontrola iz gornje pozicije i ‘‘ground and pound‘‘ dovoljan za dominantno uzimanje rundi doveli su ga do pobjede, a koliko je dominantan bio govori činjenica da mu je jedan od sudaca sve tri runde bodovao 10-8 u njegovu korist.

‘‘Puno mi ovo znači, bilo je uistinu dobro i ugodno iskustvo. Naravno da se svi nadaju finišu, ali ovo je moj prvi meč u posljednjih osam godina. Htio sam saznati na čemu sam. Žao mi je što nisam došao do finiša. Dao sam sve od sebe, ali očito je da neko vrijeme nisam nastupao.‘‘, rekao je John Hathaway nakon pobjede.

Prema službenoj statistici, razloga za ispriku uistinu nema. 116 naprema 2 statistika je značajnih udarac u korist Hathawayja koji je upisao i sedam rušenja. Krajem druge runde bio je Hathaway i blizu finiša. Protivnika je neprestano udarao iz gornje pozicije, ali zvono je spasilo njegovog protivnika.

Nakon što je najavljen povratak Hathawayja u kavez, on je u razgovoru za MMA Junkie pojasnio kako je i dalje pod ugovorom s UFC-om te je pod USADA-inim protokolom, ali UFC mu je dopustio da se okuša u Oktagonu kako bi utvrdili na kojoj je razini trenutno. Prvi meč dao je obećavajuće naznake, ali preostaje nam vidjeti Hathawayja protiv nešto jače konkurencije.

Nepravedno je reći da bi povratak u UFC bila jedna sjajna motivacijska priča. Sami povratak u kavez, neovisno o kojoj se promociji radi već je itekako dobra priča, a povratak u UFC može samo zaokružiti ovu lijepu priču.

Linker
26. travanj 2024 10:27