Ostalo

Još jedan Nurmagomedov ulazi u elitnu MMA ligu

Umar i Khabib Nurmagomedov
 Instagram
Još jedan član borilačke obitelji Nurmagomedov dobit će priliku pokazati se na najvišoj svjetskoj MMA sceni. 22-godišnji Umar Nurmagomedov potpisao je za PFL i nastupit će već na njihovoj idućoj priredbi.

Umar nastupa u bantam kategoriji i jedan je od mlađih boraca iz kuće u kojoj su četiri brata Nurmagomedov trenirala svoje sinove. Najpoznatiji je naravno Khabib, no tu je još bivši PFL i novi UFC borac Abubakar. Neki stariji članovi obitelji ostvarivali su zapažene rezultate u hrvanju i sambu. Umar tako postaje treći Nurmagomedov u elitnim MMA ligama, budući da im UFC-ov borac muha kategorije, Said Nurmagomedov, nije u rodu.

Mladi 173 centimetra visok borac za sada ima čisti omjer od deset pobjeda bez poraza, a u PFL-u je već dobio priliku prošle sezone. Kao i sad, radilo se o revijalnoj borbi, no nakon ove bi Umar trebao dobiti priliku u idućoj sezoni. Naime, PFL je najavio kako ozbiljno razmišlja o turniru u bantamu za iduću sezonu.

Njegov protivnik bit će 39-godišnji Sidemar Honorio (13-6), a priredba se održava 8. kolovoza. Riječ je o vrlo važnoj priredbi za hrvatski MMA, budući da će svoju drugu borbu turnira teške kategorije odraditi Satoshi Ishii, no pratit ćemo cijeli turnir budući da će o rezultatima ovisiti plasman Ante Delije u doigravanje.

Linker
10. svibanj 2024 02:41