Ostalo

Još jedan prekid mirovine! Vraća se najveća KSW-ova zvijezda!

Mamed Khalidov
 Instagram
Niti godinu dana nije Mamed Khalidov izdržao u borilačkoj mirovini. Najveća KSW-ova zvijezda shvatila je kako je prenaglo donijela tu odluku i da ipak još ima što ponuditi u kavezu. Tako će se vratiti borbama već u prosincu na KSW 52, kad će se boriti protiv Scotta Askhama.

39-godišnji Khalidov (34-6) završio je karijeru u prosincu prošle godine nakon što dva puta za redom nije uspio savladao Tomasza Narkuna. U tom trenutku vjerovao je kako je dao sportu sve što je imao i najavio je svoj odlazak iz aktivnog natjecanja. Pri tom je stavu bio tek nešto više od pola godine. Naime, ovog vikenda službeno je najavljen njegov povratak, što bi značilo kako je već prije nekog vremena odlučio vratiti se borbama.

KSW je za njega pripremio sjajan program koji će se održati 7. prosinca, a ugostit će ga Gliwice. Tamo će se protiv Khalidova boriti prvak srednje kategorije, Scott Askham (18-4). No, neće ovog puta Khadilov napasti pojas koji je dugo godina bio u njegovom vlasništvu. Borba protiv britanskog borca ugovorena je kao međukategorija, no još uvijek nije navedeno do koliko kilograma. Pretpostavlja se 88.

Tako je KSW istog dana objavio dvije velike priredbe. Za onu u Zagrebu, koja se održava 9. studenog, odmah su objavili više boraca, dok je za ovu prosinačku najavljen tek povratak Khalidova.

Linker
23. travanj 2024 19:45