Ostalo

Josh Barnett dogovorio debi u Bellatoru, bori se protiv bivšeg člana UFC-ove srednje kategorije

Josh Barnett
 screenshot/Youtube(Amor Amarth)
Nešto više od tri godine nakon što je odradio svoju posljednju borbu, Josh 'Warmaster' Barnett ponovno će ući u MMA borilište. Ovog puta će to biti Bellatorov kavez gdje 20. prosinca ovog legendarnog borca čeka još jedan bivši član UFC-a. Radi se o Ronnyju Markesu, koji se u Octagonu borio u srednjoj kategoriji.

41-godišnji Josh Barnett (35-8) nije nastupio od rujna 2016. godine, kad je na UFC priredbi u Hamburgu savladao Andreija Arlovskog. Bila je to borba kojom je Warmaster trebao krenuti u povratak prema vrhu. No, u prosincu iste godine pojavila se vijest kako je pao na doping testu te je uslijedila suspenzija. 15 mjeseci kasnije, USADA je Barnetta oslobodila krivnje uz objašnjenje kako je na doping testu pao zbog kontaminiranog suplementa. Očekivao se povratak u Octagon, no Barnett je izjavio kako više nema povjerenje u USADA agenciju te je zbog toga zatražio otpuštanje iz UFC-a koje mu je u lipnju 2018. godine odobreno.

Neko vrijeme bio je bez poslodavca, da bi u travnju ove godine potpisao za Bellator, a sad je napokon stigla najava njegove prve borbe u njihovom kavezu. Barnetta čeka nastup na drugoj Bellatorovoj "Salute the Troops" priredbi, koja se 20. prosinca održava na Havajima. Nekadašnjeg bivšeg UFC prvaka i legendu Pridea čeka borba protiv Ronnyja Markesa.

Markes (19-7) je bivši član UFC-a koji je kao mlada brazilska nada u promociju stigao 2011. te je upisao tri pobjede nastupajući u srednjoj kategoriji. Ipak, onda su mu se dogodili porazi od Yoela Romera i Thiaga Santosa, što je rezultiralo otkazom. Potpisao je ubrzo za WSOF, a prelaskom te promocije u PFL je nastupio u obje sezone turnira poluteške kategorije. Prošle sezone nije prošao prvi krug, dok je ove sezone njegova priča bila vrlo zanimljiva. U prvoj borbi je savladao Sigija Pesalelija, no nije dobio bodove zato što je prije borbe pao na vaganju, a to mu se dogodilo i prije druge borbe. Ipak, tad mu nije dozvoljeno boriti se protiv Dana Spohna te je osim toga dobio i otkaz iz promocije. Nakon toga je potpisao za Bellator, gdje se ne mora bojati viška kilograma, budući da prelazi u tešku kategoriju.

Salute The Troops priredba zapravo je dio dva programa u jednom vikendu koje će Bellator na Havajima održati. Dan nakon ove priredbe održat će se Bellator 235, kojeg će predvoditi nova obrana titule ženske muha kategorije, koja se nalazi kod domaće uzdanice Ilime Lei MacFarlane.

Linker
26. travanj 2024 22:37