Ostalo

Jubilarni KSW 50 predvode dva UFC veterana

De Fries i Grabowski
 Photo: KSW
Jubilarna KSW-ova 50. priredba, koja će se održati 14. rujna na Wembley Areni u Londonu, je dobila svoju glavnu borbu večeri. Bivši UFC-ovac, ali i aktualni KSW-ov prvak u teškoj kategoriji Philip De Fries će treći puta braniti svoj pojas prvaka protiv Damiana Grabowskog.

Zanimljiv podatak jest da bi poziciju Grabowskog najvjerojatnije dobio japansko-hrvatski borac Satoshi Ishii, no on je u međuvremenu potpisao za PFL gdje sudjeluje u ovogodišnjem turniru teške kategorije. Ishii je prije nekoliko mjeseci uspješno debitirao u KSW-u, nakon čega je upravo De Fries rekao da bi rado odradio revanš s Ishiijem od koga je prije nekoliko godina izgubio.

De Fries je u formi života od kada je stigao u poljsku promociju. Redom je pobjeđivao tri vrlo opasna protivnika Michala Andryszaka, Karola Bedorfa i Tomasza Narkuna u posljednjem meču. Ukupno u karijeri ima 17-6, a trenutačno plovi na nizu od pet uzastopnih pobjeda i s mnogo optimizma dočekuje nastup pred svojom engleskom publikom.

Grabowski (22-5), koji je bio i dio UFC-a ali se tamo nije dobro proveo, se vratio kući u poiljsku promociju. Podsjetimo kako je "Poljski Pitbull" u Octagonu ostao kratak protiv Derricka Lewisa, Anthonya Hamiltona i Chasea Shermana. Priliku izazvati De Friesa je dobio pobjedom protiv Karola Bedorfa.

I De Fries ima UFC iskustva pa će KSW 50 predvoditi dva UFC veterana. U kuloarima se može čuti da poljski gigant želi i svoju najveću zvijezdu Roberta Soldića vidjeti u Londonu. No, za sada taj nastup nije potvrđen.

Linker
18. travanj 2024 15:46