Ostalo

Kakav preokret Martina Batura! Hrvatski teškaš bio je na rubu poraza, ali ipak je slavio u prvoj rundi!

Martin Batur

 Screenshot (youtube, One Championship)
Debi hrvatskog teškaša za ONE Championship završio je na najbolji mogući način

Perspektivni hrvatski teškaš i član njemačkog UFD Gyma danas je odradio svoj debi za ONE Championship, najbolju azijsku borilačku organizaciju i jednu od najboljih borilačkih organizacija na svijetu.

30-godišnji Zadranin Martin Batur (7-3-0) ušao je u ovaj meč s tri pobjede u nizu, a najavljivao je kako ovaj meč neće izaći iz prve runde. Tako je i bilo, a Batur je tehničkim nokautom nakon tri minute i 48 sekunde došao do svoje osme profesionalne pobjede i prve pod okriljem ONE-a. Ali nije bilo nimalo lako pobijediti Paula Elliotta.

Elliott je borbu otvorio s nekoliko lijevih kickova, a gađao je od Baturovih nogu pa sve do glave, no ‘‘high kickovi‘‘ su završavali u bloku. 40 sekundi nakon početka meča, Elliott sjajno pogađa ljevicom u glavu Batura koji teško uzdrman završava na podu. Nasrnuo je Elliott na našeg borca, činilo se kao da je pitanje trenutka kada će Herb Dean morati okončati ovaj meč, ali Batur je pokazao srce, uspio se pridići i donekle oporaviti u klinču. Elliott je nastavio agresivno, ali veliku pogrešku napravio je pokušajem ‘‘double leg‘‘ rušenja. Batur je to lako obranio, iskoristio je priliku i završio u gornjoj poziciji u parteru. Pokušao se engleski teškaš pridići, a Batur ga je uz ponešto poteškoća ipak zadržao dolje. Nekoliko dobrih udaraca zadao je hrvatski borac iz polugarda i počeo je okretati rundu u svoju korist. Uspio je Batur doći i do ‘‘full mounta‘‘, a Batur je nastavio s jako dobrim ‘‘ground and poundom‘‘. ‘‘Čekićario‘‘ je Batur engleskog borca, počeo je pogađati i laktovima, a Herb Dean vidio je dovoljno da prekine meč.

Kakav meč i kakav preokret Martina Batura! Jako, jako blizu poraza bio je Martin već na samom početku, ali pokazao je srce, pribrao se i na kraju demolirao Elliotta laktovima iz ‘‘full mounta‘‘. Ne samo da je Batur pobijedio, nego je dobio i 50 tisuća dolara bonusa od strane Chatrija Sityodtonga koji je očito vrlo zadovoljan nastupom našeg teškaša.

Batur je opravdao izjavu da meč neće izaći iz prve runde, a Roberto Soldić koji je bio u Baturovom kutu mogao je s ponosom popratiti ovaj meč. Nadamo se kako je Roberto sljedeći na redu za nastupiti u ONE-u te da će biti jednako uspješan kao Batur.

Linker
02. svibanj 2024 11:53