Ostalo

Kenny Florian: ‘Mislim da PFL može ponuditi pregršt zanimljivih mečeva za Francisa Ngannoua‘

Francis Ngannou (lijevo) i Ante Delija

 Screenshot (youtube, Ufc; Pfl)
PFL-ov stručni komentator analizirao je potencijalni dolazak Ngannoua u PFL

Godinu dana natezali su se UFC i Francis Ngannou oko novog ugovora, a na kraju se ipak nisu uspjeli dogovoriti. UFC je ostao bez prvaka teške kategorije i nominalno ‘‘najopasnijeg tipa na planetu‘‘, a bit će zanimljivo vidjeti tko će angažirati sjajnog Kamerunca.

Ngannou ne skriva želju da se okuša u boksu, ali pred njim je i još nekoliko godina MMA karijere. Mnogi vide PFL kao glavnog favorita za potpisivanje Ngannoua, posebice zbog one famozne fotografije na kojoj Francisova majka nosi PFL-ovu majicu.

Iako je Ngannou naveo da prvotno nije bio niti svjestan majice koju njegova majka nosi, mnogi mu ne vjeruju i vode se onom ‘‘gdje ima dima, tu ima i vatre‘‘. Zasad je ipak poprilično nepoznato gdje će se Ngannou stacionirati, ali bilo bi ga vrlo zanimljivo vidjeti u PFL-ovom turnirskom formatu.

Posebno zanimljivo bilo bi MMA fanovima iz naše regije, jer Ante Delija branitelj je naslova i sudionik sljedeće sezone. Hrvatski teškaš potencijalno bi dobio priliku boriti se protiv najboljeg teškaša na svijetu, a Ngannou bi imao priliku osvojiti glavnu nagradu u iznosu od jedan milijun dolara.

Naravno da bi ‘‘Predator‘‘ bio veliki favorit, ali Kenny Florian kao jedan od PFL-ovih komentatora smatra da bi PFL-ovi teškaši parirali Francisu puno bolje nego što većina misli, a istaknuo je i koliko bi dovođenje Ngannoua bilo značajno za PFL.

‘‘Mislim da bi potpisivanje Ngannoua bilo ogromno, ne samo za PFL, nego za cijeli sport. To bi navelo i ostale borce na razmišljanje da bi možda mogli preći ovdje (u PFL). Mislim da bi PFL pridobio veliko poštovanje i privlačili bi još velikih boraca.‘‘, započeo je Florian za MMA Junkie, a zatim je prokomentirao kako bi se PFL-ovi teškaši nosili s Francisom.

‘‘Možda nemamo tako široku tešku kategoriju kao UFC, ali mislim da se trojica ili četvorica najboljih PFL-ovih teškaša mogu nositi s trojicom ili četvoricom najboljih u UFC-u, nije upitno. Nebitno pričamo li o Anti Deliji ili Bruni Cappelozzi, mi imamo pregršt talenta u teškoj kategoriji i mislim da se tu nudi podosta zanimljivih mečeva za Francisa Ngannoua.‘‘, dodao je Florian, PFL-ov komentator i bivši UFC-ov borac.

Gdje će Ngannou uistinu nastaviti karijeru, saznat ćemo u periodu koji slijedi, a vjerujemo da bi se i naš Ante Delija rado okušao protiv borca kao što je Francis Ngannou.

Linker
13. travanj 2024 22:13