Regija

Ante Delija predvodit će drugi ovosezonski PFL-ov event: Protivnik mu je bivši UFC-ov teškaš!

Ante Delija

 Instagram (ante Delija)
Sjajni hrvatski teškaš dobio je veliku čast nastupati u glavnoj borbi večeri

PFL-ovi borci dobili su dobru pauzu, ali sada već mogu razmišljati o novoj sezoni i novoj prilici za osvojiti glavnu nagradu u iznosu od milijun dolara! Naime, PFL je objavio dio rasporeda borbi za prva tri ovosezonska eventa, a posebno velika vijest dolazi uz drugi ovosezonski event.

Hrvatski teškaš Ante Delija predvodit će PFL 2 event koji će se održati 7. travnja (4. mjesec) u Las Vegasu, a protivnik će mu biti Yorgan De Castro (9-3-0). Ante u novu sezonu ulazi kao branitelj naslova u PFL-u, a protivnik je vrlo zanimljiv.

De Castro je bivši UFC-ov teškaš, ali tamo se nije najbolje proveo. 35-godišnjak sa Zelenortskih otoka upisao je jednu pobjedu i tri poraza pod okriljem UFC-a. Justina Tafu nokautirao je u prvoj rundi, a zatim je gubio od Grega Hardyja, Carlosa Felipea i Jarisa Danha.

Nakon toga uslijedio je otkaz u UFC-u, a De Castro se borio pod okriljem CES-a i Eagle FC-a. Tri pobjede zaredom upisao je De Castro, a u posljednjem nastupu ostvario je onu najveću. Tehničkim nokautom u trećoj rundi porazio je Juniora dos Santosa, ali do pobjede je došao nakon što je JDS ozlijedio rame.

De Castro je borac koji preferira stojku i šest pobjeda u karijeri upisao je nokautom. Ipak, Ante Delija bit će osjetni favorit u ovoj borbi i vjerujemo da će okončati De Castrov pobjednički niz.

U sunaslovnoj borbi večeri obračunat će se Larissa Pacheco i Julia Budd, a njih dvije borit će se u prvom kolu ženskog turnira u perolakoj kategoriji. PFL je dosad održavao turnir u lakoj kategoriji kad su borkinje u pitanju, ali Kayla Harrison ove godine vjerojatno neće biti dio turnira i stoga PFL može održati turnir i u nižoj kategoriji. Inače, Pacheco je osvojila prošlosezonsko izdanje turnira u lakoj kategoriji.

Prvi PFL-ov ovogodišnji event (1.4.) predvodit će obračun Brendana Loughnanea i Marlona Moraesa, a u sunaslovnoj borbi večeri borit će se Rob Wilkinson i Thiago ‘‘Marreta‘‘ Santos. Wilkinson je prošle godine osvojio turnir u poluteškoj kategoriji, ali čeka ga težak ispit u prvom ovosezonskom nastupu.

Shane Burgos debitirat će na trećem ovosezonskom eventu, a protivnik će mu biti Olivier Aubin-Mercier, prošlosezonski osvajač turnira u lakoj kategoriji. OAM i Burgos predvodit će tu priredbu zakazanu za 14. travnja (4. mjesec), a branitelj naslova u velteru, Sadiobu Sy, borit će se protiv Jarraha Al-Silawija.

Ostatak ‘‘fight carda‘‘ bit će objavljen u periodu koji slijedi.

Linker
19. travanj 2024 12:28